avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA cod 7112
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA cod 7112

Buna ziua,

Am un PFA cu codul CAEN 7112 si as vrea sa stiu care sunt achizitiile ce pot fi deduse?


Si alta intrebare: in afara de de articolele specifice (calculator, imprimanta, consumabile), un GPS sau o camera videao auto pot fi deduse?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:55, 21 Noiembrie 2015
Va rog sa cititi din codul fiscal art. 48 si cu normele de aplicare.
Ultimele nu le puteti deduce. Deduceti strict ce cheltuieli contribuie la realizarea venitului.
Cred ca si un G.P.S, si o camera video auto pot contribui, indirect, la realizarea venitului, fiind accesorii ale autoturismului cu care se deplaseaza titularul P.F.A. Cred, de asemenea, ca acestea intra in categoria cheltuielilor cu autoturismul care sunt deductibile 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)
Combustibil,contract locatiune,tva contract locatiune dupa 1 mai 2009??????????? anamariacelik anamariacelik pot fi deduse cheltuielile cu un autoturism luat in locatiune dupa 1 mai 2009?Ma refer la:rata de locatiune,TVA,combustibil si eventualele reparatii sau ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductubile cu deplasarea in tara pt pfa Gabisc Gabisc Buna dimineata Va rog sa-mi spuneti care sunt cheltuielile deductibile cu deplasarea in tara si care este valoarea acestora.Ma refer la diurna ,cazare (in ... (vezi toată discuția)