avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... activitati asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

activitati asociatii de proprietari

- o persoana care nu este proprietar si nici coproprietar poate sa fie ales sef de scara intr-o asociatie de proprietari sau cel putin membru?
- tot aceeasi persoana poate sa participe sau asiste de la sine putere la adunarile de scara(bloc) pentru alegerea sefului de blocdin alt bloc dar din aceesi asociatie?
- cand poate comitetul executiv schimba administratorul de asociatie?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:27, 11 Noiembrie 2015
- nu exista functia, postul de sef de scara in legislatie; proprietarii membru al asociatiei de proprietari pot fi alesi membri in comitetul executiv in adunarea generala.
- nu exista sef de bloc in legislatie; orice persoana poate participa la adunarea generala in baza unei imputerniciri semnata de proprietarul unui apartament care din diferite motive nu poate participa la adunarea generala. Alte persoane din afara asociatiei nu au dreptul de a participa la adunarea generala decat daca sunt persoane invitate de conducerea asociatiei in scopul rezolvarii problemelor asociatiei (reprezentanti al primariei, politiei, furnizorilor...)
- comitetul executiv poate schimba administratorul oricand are motive sa-l schimbe tot asa cum si administratorul poate parasi asociatia oricand; sigur ca totul se poate face conform legii prin intelegerea partilor, cu preaviz, ancheta, desfiintarea postului, demisie..., de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie proprietari nity nity Buna ziua! Sunt administrator al unui bloc din Brasov si am urmatoarea intrebare: S-a convocat o sedinta extraordinara si s-au ales membrii comitetului ... (vezi toată discuția)
Administrator(i) infosystems4u infosystems4u Buna ziua Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ... (vezi toată discuția)
Sef de scara Criste simona Criste simona Buna ziua! As vrea sa stiu daca in lege asociatie de proprietari exisata acest termen de \"sef de scara\" si daca da cu ce se ocupa el!Va multumesc mult;) (vezi toată discuția)