avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sef de scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sef de scara

Buna ziua! As vrea sa stiu daca in lege asociatie de proprietari exisata acest termen de "sef de scara" si daca da cu ce se ocupa el!Va multumesc mult;)
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 02:06, 15 Decembrie 2009
Nu exista asa ceva! Poate exista numai in argou si poate fi acea persoana cu trecut violent care este stiuta de frica si care face "dreptate" impartind pumni la cei care indraznesc sa tulbure "ordinea"
:D
Domnule Grigore, cu tot respectul dar nu sunteti corect in aceasta caracterizare.
Intr-adevar, in actele normative ce reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari nu exista functia de sef de scara.
Aceasta denumire isi are originea din epoca de trista amintire si era folosita, in general, in asociatiile cu multe scari, acolo unde administratorul, indiferent cat de priceput era, nu putea sa faca fata, sa zicem, la un bloc cu 5 scari a cate 10 etaje fiecare.
Reintorcandu-ne la zilele noastre, seful de scara, acolo unde mai exista, face treaba buna atata timp cat nu este subiectiv. Este un fel de mini-administrator, daca imi permiteti experia, in sensul ca are grija sa fie becuri pe scara, controleaza activitatea femeii de serviciu pe scara respectiva si, de cele mai multe ori, acest sef de scara face parte si din comitetul executiv.
Ca nu este cuprins in legislatie este una - sunt lucruri cuprinse in legislatie care nu se respecta - insa acolo unde exista acest sef de scara, cel mai corect este sa se vada eficienta muncii sale.
Descrierea dvs. sa stiti se potriveste perfect si unor administratori. Si sunt destui, dovada numeroasele semnale de alarma ale celor care scriu aici.
Am auzit si eu termenul asta de la un vecin care are 28 de ani. Incredibil cum nu se schimba nimic in Romania si, mai mult, se transmit prin ani si termeni arhaici si caraghiosi ca acesta. In loc sa ne modernizam si noi, sa mai citim una alta...sa imbogatim limba asta amarita care evolueaza sau nu prin noi si prin cat ne duce capul...
Cum poate fi un om "sef de scara"? :))
Asa cum a spus @Armenteros este un locatar de pe o scara care il ajuta pe administrator. Tine de organizarea interna a asociatiei si nu este nimic condamnabil sau rizibil in aceasta denumire, cu conditia sa se rezume la aceasta organizare ad-hoc si sa nu treaca in actele si documentele oficiale ale asociatiei.
Daca locatarii unei scari stiu ca la dl X, seful scarii, isi duc fisele cu indecsii sau ca acolo bat in usa ca li s-a stins becul de la palier sau ca femeia de serviciu este controlata cum face curat la ghena.....nu vad unde e problema.
Criste simona a scris:

Buna ziua! As vrea sa stiu daca in lege asociatie de proprietari exisata acest termen de "sef de scara" si daca da cu ce se ocupa el!Va multumesc mult;)

Nu exista in legea 230/2007 sau in normele de aplicare notiunea, functia de "sef de scara". Daca o asociatie are mai multe scari de bloc si se alege cate o persoana de la fiecare scara care sa faca parte din comitet, unii proprietari mai spun ca acea persoana este "sef de scara". Asa acesta are atributiunile unui membru al comitetului conform legislatiei.
In organigrama asociatiei sau in ROI pot exista si alte posturi sau functii neprecizate explicit in legislatie . Asa poate exista o comisie tehnica, o comisie economica, un secretar al comitetului, etc.
Important este ca asociatia sa fie bine administrata.

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Cartea de imobil alyioana alyioana Buna ziua.\"Seful de scara\" s-a mutat, sotul fiind ales de catre locatari noul \"sef de scara\", primind Cartea de Imobil.Aceasta nu a fost actualizata de ... (vezi toată discuția)
Functionarea unei asociatii de propietari BIRLEAZA NICOLAE BIRLEAZA NICOLAE 1) Poate functiona o asociatie de propietari (104 locatari) fara administrator??Presedintele se declara a fi si administrator fara a avea atestat pentru ... (vezi toată discuția)