Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul data iesire la pensie anticipata partiala

Sex : M
Data nasterii : 08.01.1956
Stagiu de cotizatie in grupa II de munca : 15 ani si 9 luni
Stagiu total de cotizatie pana acum : 34 ani
Intrebarea este de cand pot iesi la pensie anticipata partiala si cu ce penalizare?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:35, 3 Noiembrie 2016
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%-pensie anticipata partiala la 60 de ani cu penalizare de 18%.
Revin asupra subiectului si intreb din nou ca acum am 35 ani si o luna de cotizatie si daca as iesi la anul la pensie anticipata partiala, cat va fi penalizarea ca s-au redus penalitatile si mai ales cand as putea sa ma reangajez cu contract de munca?
Multumesc anticipat!
Din datele postate rezulta ca in data de 08/01/2017 penalizarea va fi de 6,3%.
Va multumesc!
As dori sa-mi raspundeti si la intrebarea:
Cand ma pot angaja din nou cu contract de munca la privat sa pot cumula pensia cu salariul?
Va puteti angaja dupa 28/01/2018 cand veti trece la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot fi pensionat anticipat fara penalizare? Constantin Baciu Constantin Baciu Sunt barbat, împlinesc 60 de ani pe 3 sept 2018, îndeplinesc stagiul complet de cotizare pe 1 sept 2018 (35 ani), am grupa a II-a de munca timp de 12 ani (8 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata lenoi68 lenoi68 Buna ziua! Am varsta de 52 ani si o vechime in campul muncii, grupa 2 de munca, de 35 ani(cotizati). Pot iesi anticipat la pensie si ce am de pierdut? ... (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare si grupa mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! am o vechime de 34 de ani de munca din care 12 ani in grupa 2........varsta este de 62 ani ( sex masculin )...........pot iesi la pensie anticipat ... (vezi toată discuția)