avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discutii juridice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discutii juridice

Cum se poate recupera o vechime in munca din perioada din inainte de 89avand in vedere ca persoana a pierdut cartea de munca

multumesc
astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 12 Noiembrie 2015
Potrivit art.279 alin.2 C.mun., dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.

O alta varianta ar fi solicitarea de adeverinte de vechime de la fostii angajatori sau de la detinatorii legali ai arhivei in situatia in care acestia nu mai exista

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu cartea de munca pierduta IoanDragomir IoanDragomir Am Cartea de munca pierduta , fara copie ! Firma la care am lucrat pana in 1994 , a fost desfiintata si si-a pierdut arhiva . Am fost si la Arhive si am ... (vezi toată discuția)
Vechime carte de munca victor sorin victor sorin Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)