avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime carte de munca

Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin adeverinte de vechime cum procedez ? In acest moment nu sint angajat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 14 Noiembrie 2011
1. Daca este vorba de perioade anterioare datei de 01.01.2011 atunci puteti merge cu adeverintele la ITM sa le inregistreze in carnetul de munca.
2. Pentru perioada de dupa 01.01.2011 pastrati adeverintele acasa, s-ar putea sa aveti nevoie de ele.
Se mai pot efectua inregistrari de catre ITM la ora actuala in carnetele de munca pt. perioadele neconsemnate? Nu se aplica prevedereile ART.279(2)Codul Muncii ca pt. cei ce nu posedau carnet de munca?
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din [/b]care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
victor sorin a scris:

Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin adeverinte de vechime cum procedez ? In acest moment nu sint angajat .


Daca carnetul de munca cuprinde inscrierile aferente abrogarii Decretului nr.92/1976 , atunci nu va mai face nimeni inregistrari in carnetul de munca ... cu adeverintele de vechime eliberate de la fostii angajatori puteti dovedi vechimea in munca pentru acele perioade neconsemnate in carnetul de munca...

Aici nu este vorba despre reconstituire vechime in munca, ci de completarea carnetului de munca ca urmare a omisiunii inregistrarii unor perioade de activitate in acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime liliigretz liliigretz Adeverinta de vechime pentru un angajat se elibereaza pe toata perioada lucrata intr-o unitate sau numai pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice odica odica Cum se poate recupera o vechime in munca din perioada din inainte de 89avand in vedere ca persoana a pierdut cartea de munca multumesc astept raspuns (vezi toată discuția)
Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)