avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilete la ordin - contract predare leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilete la ordin - contract predare leasing

Buna ziua,
doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine avalizate in alb. Nelamurirea mea este aceea ca , de ce bilete la ordin in alb?
As dori sa stiu, pot sa oblig firma de leasing sa scrie foarte clar in contract cum calculeaza suma care o va inscrie in aceste bilete la ordin si conditiile in care aceasta le va introduce in banca?
Considerati ca este normal sa ceara bilete la ordin in alb??? Mie nu mi se pare legal. Dac avalizez niste documente, sunt in buna cunostinta de cauza adica voi plati suma X . Daca nu sunt completate cum sa -mi dau acceptul pentru o suma care nu o cunosc la momentul avalizarii? Nu ca m-ar pacali cineva, dar nu se stie niciodata ce idee mai are firma de leasing ca trebuie sa mai platesc niste taxe....
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DOINEX CONSULTING , Contabil 12:39, 22 Iulie 2009
Modul dvs de gandire este foarte corect.De ce nu discutati cu cei de la societatea de leasing acest aspect?
Puteti semna cu o clauza prin care va obligati ca eventuala diferenta de curs valutar sa o suportati printr-o plata separata! caci banuiesc ca acesta este motivul pe care il vor invoca ( ca nu au de unde sa stie care este cursul valutar la data cand se va face plata ratei si din acest motiv nu le completeaza din start la semnarea contractului de leasing)B-)
Deci lesingul este pe firma.
Firma de leasing va cere sa avalizati BO, pentru ca dvs. sa garantati cu averea personala plata leasingului.
Intelegeti, daca firma dvs. intra in faliment , atunci ei se vor indestula din averea dvs. pentru leasing sau orice alte datorii
Asta este ideea .Mi se pare totusi un abuz
In principiu sunt impotriva instrumentelor de plata emise in alb.
Dar in acest caz decizia este a dvs. daca va doriti acea masina de la acea firma de leasing si puteti sa precizati ce sume se inscriu in BO
Leasingul este pe firma, eu o sa avalizez aceste bilete la ordin, ma gandesc ca daca se completeaza acum o suma ,
ca garantie, aceasta suma nu mai este valabila luna viitoare deoarece s-a avansat cu achitarea masinii, acesta ar fi motivul pentru care nu s-ar completa, insa eu vreau sa-mi iau si masuri de siguranta , cred ca o sa le transmit sa scrie foarte clar in contract modalitatea de calcul a sumei biletului la ordin si ca acestea nu se vor utiliza decat in scopul achitarii stricte a ratelor
Puteti sa predati B.O in baza unui proces verbal de predare primire in cuprinsul caruia sa fie consemnat modul in care se vor putea folosi aceste B.O.
Dar acest lucru este specificat cu siguranta si in contractul de leasing, solicitati un model de contract si va lamuriti cu privire la acest aspect.
Va multumesc ,
este posibil, deoarece este o practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri - avalizare bo neacsusimona neacsusimona buna seara sunt asociat intr-o firma srl cu 10% actiuni si in anul 2009 am avalizat un bilet la ordin in alb pt o firma de leasing in anul 2011 firma de ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat ContSters113759 ContSters113759 buna ziua, am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat liviu2011 liviu2011 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)