avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Delir adaugat la dementa (Alzheimer), refuz colaborare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Delir adaugat la dementa (Alzheimer), refuz colaborare psihiatru

Buna ziua. Am o bunica cu antecedente psihiatrice cunoscute, cu repetate internari in spitalul de psihiatrie cu simptomele de idei delirante de persecutie, suspiciozitate,interpretativitate,dezorganizare afectiv comportamentala, comportament pueril, deteriorare intelectuala etc.bunica in afara de mine nu are pe nimeni si nimic statea la noi. eu am doi copii minori unul de 2 cealalta de 10 ani. Eu cu soltul avem loc de munca. Bunica era internata cate 3-4 luni la psihiatrie dupa ce a fost externata timp de o luna si era cu noi. pana acum am putut avea grija de ea deoarece eram in concediu de maternitate dar de doua luni m-am intors la lucru. Acum doua zile doctorul din spitalul de psihiatrie a transferat-o pe bunica la un alt spital deoarece are pneumonie si numai a doua zi ne-a anuntat si tot odata ne-a anuntat ca nu il mai primeste inapoi. Intrebarea mea ar fii ca in cazul asta cum ar trebui sa procedez pentru ca cei de la celalat spital mi-au zis ca nu poate sa il tina acolo si sa aduc acasa. eu le-am intrebat ca daca nu il pot transfera inapoi la spitalul de psihiatrie? mi au zis ca daca doctorul psihiatru nu vrea sa-l primeasca inapoi atunci ei is obligati sa imi trimita acasa.Dar eu cum as putea ingriji o bolnava cum ii bunica care trebuie supravegheata in continuu cu doi copii minori si cu un loc de munca si mai ales ca are dementa asta????? Puteti sa ma ajutat ce as putea face in cazul asta pentru ca sunt tare derutata. Singura in casa nu se poate lasa bunica deoarece mie frica ca nu cumva sa faca vreo minune cum are probleme psihiatrice.As vrea sa stiu si eu ce drepturi am eu in familia mea.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 22:46, 14 Noiembrie 2015
Bunica ar trebui pusa sub interdictie judecatoreasca. Procedura nu e complicata si solutia (in functie de cat de mare este instanta) se da relativ repede.Pana atunci ... singura solutie care va ramane este ... bunavointa medicului psihiatru care o poate interna tocmai in vederea evaluarii pentru punerea sub interdicite.
Va multumesc dar problema este ca doctorul nu mai are bunavointa nu vrea sa il primeasca inapoi asa ne-a comunicat prin telefon SA STITI CA NU IL MAI PRIMESC PE DOAMNA INAPOI. Si care ar fi demersurile pentru a depune sub interdictie judecatoreasca?
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
snora, utilizator
Adresati-va medicului de familie, dupa care medicului specialist. Cu adeverintele si actele de stare civila va veti adresa instantei. Daca medicul nu vrea sa o mai interneze exista si alte centre.
Multumesc pentru informatie. Daca avem interdictia judecatoreasca atunci cei de la psihiatrie sunt obligati sa tina la ei?
Dupa ce aveti diagnosticul, faceti un dosat si va primi indemnizatie de boala, handicap si posibilitatea sa aiba si un insotitor platit in functie de gravitatea bolii. Dupa ce aveti tot dosarul, angajati pe cineva sa stea cu ea (primaria plateste salariul insotitorului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu starea de sanatate psihica a unui membru al familiei ratonu ratat ratonu ratat Speta este aceasta: in 2005, bunicul meu a decedat. Nu am facut succesiunea. Mama este singurul copil, iar eu singurul nepot. Dupa o perioada (circa doi ani), ... (vezi toată discuția)