avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice

Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am nevoie de ajutorul dumneavoastra ca sa aduc situatia inapoi la normalitate.

In 2007 bunica a reusit fara stirea mea incadrarea mea la la handicap mental grav cu insotitor permanent pe baza unor acte de la doctori care la cererea bunicii mi-au pus diagnosticul de AUTISM si RETARD, IQ sub 40, fara nici o expertiza asupra mea. Singurul test de IQ din viata mea s-a facut in 2001 si a iesit IQ 120.
In 2015 am aflat de handicap si ca bunica incasase indemnizatie de insotitor si pensie pe numele meu si am cerut anularea lui de buna voie pentru a nu suporta consecintele legii cand voi fi descoperit ca am incasat bani fara drept pe baza unei boli inchipuite.
Tot in 2015 am aflat si ca in 2009 bunica ceruse punerea mea sub interdictie judecatoreasca, tot fara stirea mea, am fost luat din pat de politie fara nici o notificare prealabila si am fost dus la ceea ce in 2015 am aflat ca era medico-legal, fiindca nu stiam ce se intampla si m-am speriat de desfasurarea de forta, nu am vorbit cu doctorii, nu mi-am declarat punctul meu de vedere, si anume ca sunt apt de munca, de altfel lucram deja la negru. Pe raportul de expertiza medico-legala psihiatrica trimis catre judecatorie scrie o serie de aberatii, gen ca sunt analfabet, necooperant, nu pot vorbi, nu imi pot purta de griji, nu pot avea o slujba, arie restransa de activitate, etc, pe langa asta a prezentat aceleasi acte de autism si IQ sub 40. Mi-au pus verdict aiurea DISCERNAMANT DIMINUAT, cererea de punere sub interdictie a fost RESPINSA.

Prietenii mei spun ca sunt inteligent, nu am nici o simptoma de autism, si ca am discernamant total. Vreau sa nu fiu considerat bolnav psihic si sa am probleme in viitor datorita evenimentelor de mai sus.

Vreau sa stiu daca trebuie sa ma duc la un psiholog/psihiatru pentru a imi pune un diagnostic si IQ corect, si cum pot anula actele din 2007 pe care scrie autism si IQ 40, sau ele erau valabile doar la momentul respectiv, doar pentru incadrarea la handicap, iar acum nu e nimic anulabil deci pot sta linistit?
Vreau sa stiu daca trebuie sa cer o noua expertiza medico-legala pentru a stabili ca am discernamant total si cum o pot invalida pe cea din 2009, sau aceea era valida doar la momentul respectiv si doar pentru judecatorie pentru procesul respectiv iar interdictia nefiind pusa, nu e nimic anulabil deci pot sta linistit?
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
Future, utilizator
Doar sa dovediti ca aveti discernamant poate schimba lucrurile.
Trebuie efectuata o noua expertiza medico-legala psihiatrica.

E greu de crezut ca s-a intamplat cum relatati...
Deci expertiza medico-legala psihiatrica a spus ca am discernamant, dar diminuat, iar judecatoria NU m-a pus sub interdictie. Pot sta linistit sau nu?
Din cate stiu, expertize se fac in cazul cererii de punere sub interdictie, in caz ca comit o infractiune, in caz ca notarul are nevoie pentru incheierea unui act vanzare-cumparare, si sunt valabile doar pentru fapta respectiva. Cum cer eu acum o expertiza medico-legala si ce utilitate va avea?

Un psiholog mi-a zis ca diagnosticul de autism poate fi eliminat printr-o expertiza medico-legala si m-a sfatuit sa intreb un avocat.
Dacă ați avea nevoie să dovediți ca aveți discernamant, atunci veți apela la iml pt o expertiză, altfel nu aveți de ce plati.
Puteți apela și la un.psihiatru pt un diagnostic.
Înainte de 18 ani, ați mai fost investigat, aveați diagnostic de autism? Nu puteați ajunge direct la o comisie fără acte medicale.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
in 2001 la 12 ani am fost diagnosticat cu autism si la testul de IQ a iesit 120. IQ-ul sub 40 e clar o facatura ulterioara pentru incadrarea la handicap deoarece nimeni nu mi-a mai facut nici un test de IQ.
In copilarie aveam obiceiul sa nu interactionez cu lumea alta decat familia mea, probabil de aici impresia de autism. Poate eram intr-adevar autist la vremea respectiva, dar consider ca in prezent nu mai am semne de autism. Daca nu am nici o boala psihica ce imi va spune doctorul psihiatru? Poate pune diagnosticul de SANATOS? Si ce utilitate va avea, poate anula diagnosticul anterior? Este diagnosticul scris in vreun registru oficial care trebuie corectat de un alt psihiatru sau el exista doar in referatele medicale de la vremea respectiva, care se pot foarte usor arunca la gunoi?
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
Future, utilizator
Ar trebui sa va interesati la autoritati daca la acest moment mai sunteti incadrat in grad de handicap. Puteti solicita autoritatii emitente a certificatului de incadrare in grad de handicap sa va reevalueze. Atunci se poate solicita emiterea unui Certificat medico - legal de catre IML.

Puteti sa sunati la IML in vederea aflarii daca va elibereaza un Certificat medico-legal, la cerere, daca achitati taxi.

Nu exista un registru national. Insa, bunica poate folosi, in continuare, certificatul anterior in fata autoritatilor in vederea obtinerii de alte „beneficii„.

Pe langa ce am aratat mai sus, se poate solicita anularea/constatarea nulitatii relative(in functie de motivele identificate) a certificatului vechi de incadrare in grad de handicap printr-o cerere de chemare in judecata. Insa procedura e de durata, iar scopul este ca utilizatorul sa rezolve situatia cat mai repede.

Trebuie sa verificati cat timp este valabil Certificatul de incadrare in grad de handicap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Abuz psihic din partea unui bolnav psihic singer singer Buna seara!Locuiesc cu tatal meu care este bolnav psihic si care ne terorizeaza pe toti,inclusiv pe vecini.Face scandal foarte des,o data la cel mult doua ... (vezi toată discuția)
Delir adaugat la dementa (alzheimer), refuz colaborare psihiatru snora snora Buna ziua. Am o bunica cu antecedente psihiatrice cunoscute, cu repetate internari in spitalul de psihiatrie cu simptomele de idei delirante de persecutie, ... (vezi toată discuția)