avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii PFA

Buna seara,

Am deschis un PFA cu obiect de activitate frizerie. Dupa obtinerea CUI-ului la ONRC trebuie sa ma duc in 15 zile la ANAF cu 220 si 600. Trebuie sa depun si Declaratia 070, de inregistrare fiscala tot in acest termen? Daca voi avea angajati voi depune si 070-mentiuni? Sau 070 voi depune doar cand voi avea salariati?
Cum se va depunde declaratia 112, lunar sau trimestrial?
Ce alte formulare/declaratii mai trebuiesc depuse si in ce termene?
Registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar mai trebuiesc vizate la ANAF, sau doar le cumpar de la o librarie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:16, 13 Noiembrie 2015
Acum depuneti d220 si d600 pentru perioada ranasa din 2015.
Pentru d600, aveti in vedere ca apoi la anul, pana pe 31 ianuarie 2016, o sa trebuiasca sa o depuneti iar.
La fel pentru 220, la anul, pana pe 25 mai 2016, odata cu d200 pentru anul fiscal precedent, o sa trebuiasca sa o depuneti iar. Cititi de pe net instructiunile de completare ale celor doua declaratii unde se dau mai multe informatii.
Apoi in timp, atunci cand veti incheia primul contract de munca, o sa depuneti d070 pentru completarea vectorului fiscal cu impozitele si contributiile sociale de la angajati.
Asta se face (depunerea) atunci cand veti depune si revisalul in care declarati contractele de munca.
Daca nu depasiti 2 salariati, d112 o depuneti trimestrial la fel si plata si trebuie sa aveti grija cum completati asta in d070. Apoi daca veti avea mai multi, lunar.
Mergeti si intrebati la dumneavoastra in localitate daca mai accepta depunerea d112 pe cd la ghiseu. Altfel trebuie sa rezolvati cu procurarea certificatului de semnatura electronica.
Acele registre nu se mai vizeaza.
In afara de aceste declaratii, in acest an nu veti mai depune nimic. Doar sa aveti grija sa respectati termene de plata la impuzite si celelalte contributii sociale, atat la pfa cat si la salariati caci penalitatile de intarziere nu sunt deductibile fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa Blacke Blacke Ce declaratii trebuie sa depuna un PFA neplatitor de TVA? (vezi toată discuția)