avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... invalid gr.3 pot sa lucrez mai mult de 4 ore/zi?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

invalid gr.3 pot sa lucrez mai mult de 4 ore/zi?

In calitate de invalid gr. 3, pot sa inchei contract de munca cu timp flexibil...insa care sa rezulte mai mult de 4 ore/zi? ex. 3 zile/saptamana?
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 20:03, 27 Noiembrie 2015
Intr-adevar, incetarea cauzeaza nulitate ex-nunc... sau cum ii zice, de la momentul respectiv.
In fine, care este implicatia incidentei respectivului text de lege??
1. Incetarea unui CIM nu duce la nulitatea sa.

2. CIM este valabil pana la data incetarii sale (de drept sau in alt mod).

3. La ce fel de implicatii va referiti?
Scenariul 1: maine semnez CIM.
Peste 1 luna vine decizia de pensionare. CIM inceteaza de drept.
Ii spune cineva angajatorului de incetarea de drept a CIM cu ocazia deciziei de pensionare??
Eu nu ii spun, prin urmare continuu sa lucrez cu CIM nevalabil (am zis anterior nul, in loc de incetat).

Scenariul 2: maine primesc decizia de pensionare.
Apoi semnez CIM norma intreaga.
Nu se mai poate spune ca 'inceteaza' CIM de drept... insa e o situatie vadit ilegala.

Ce se intampla in aceste 2 situatii??
buna dimii, daca aveti grad 3 aveti drept de munca 4 ore simplu , semnati contractu de munca pe 4 pre si totul e legal iar dumneavoastra munciti cum doriti si va afceti programu simplu fara sa va complicati daca asta doriti sa si munciti si sa aveti si pensie , daca nu atunci mergeti doar la munca dar avand un habdicap nu cred ca va fi usor, sanatate multa o zi buna
1. In ambele scenarii ale dvs. responsabilitatea apartine pensionarului, nu angajatorului care nu cunoaste situatia in care se afla salariatul respectiv.

2. Pensionarul este cel care va pierde cand i se vor imputa sumele incasate necuvenit.

3. Am rugamintea sa postati aici situatii reale nu variante ale unor situatii care, dupa mine, este putin probabil a se intampla!

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate cristina_anda cristina_anda Am urmatoarea intrebare: o persoana ce detine o profesie liberala este nevoita sa se pensioneze cu gradul 2 sau 3. In aceasta situatie mai are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Consecinte juridice/pecuniare nettzy nettzy ce consecinte juridice/pecuniare poate avea un pensionar gr.2 daca a lucrat la o persoana juridica cu convectie platindu-si impozit la ad-tia financiara conf ... (vezi toată discuția)