avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... participare la concurs pentru ocuparea postului de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna

Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare:
Poate participa la un concurs organizat în vederea ocupării postului de secretar de comună o persoană cu studii superioare juridice de lungă durată cu o vechime de 9 ani în administraţie publică (consilier la Serviciul Administraţie Publică - Compartimentul Relaţii cu Publicul) şi cu masterat în administraţie?
Şefa de la resurse umane spune că nu, dar eu consider că poţi avea vechimea necesară în specialitatea studiilor la oricare dintre domeniile prevăzută de lege: atât juridic cât şi administrativ.
Cine are dreptate?

Vă multumelsc
Mihai

Cel mai recent răspuns: Lafayette68 , utilizator 12:32, 18 Noiembrie 2015
Potrivit Legii 188/1999, pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor de secretar UAT, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Buna ziua,
Consider ca aveti dreptate, ca vechimea in administratie publica este vechime in specialitate. Sefa de la resurse umane nu va decide acest lucru. Depuneti dosarul pt. concurs, comisia va decide, in cazul in care nu sunteti multumit de rezultat, contestati decizia.
Cu stima,
H.
Multumesc frumos.
Mihai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru a detine functia de secretar al unei comune ContSters366526 ContSters366526 Am absolvit facultatea de zootehnie si urmez un master in administratie publica, pot detine functia de secretar al unei x comune?Mentionez ca momentan detin ... (vezi toată discuția)
Ocuparea functiei publice de conducere - sef birou anamariatantau anamariatantau Pentru a ocupa functia publica de conducere sef birou juridic, achizitii, investitii trebuie sa am master sau studii postuniversitare.Conform Legii 188/1999 ... (vezi toată discuția)