avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ocuparea functiei publice de conducere - sef birou
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ocuparea functiei publice de conducere - sef birou

Pentru a ocupa functia publica de conducere sef birou juridic, achizitii, investitii trebuie sa am master sau studii postuniversitare.Conform Legii 188/1999 pentru a participa la concurs intr-o functie publica de conducere trebuie sa fi absolvent de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice , management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
Pe mine ma intereseaza cum se interpreteaza "management sau in specialitatea ...''.Este bun orice fel de master in management ?
Trebuie master in specialitatea functiei : juridic , achizitii , investitii? daca este pus'' sau "" nu se poate interpreta ca fiind de ex. master in managementul resurselor umane, managementul proiectelor etc dar sa fie managementul de baza?

Eu am master in Managementul resurselor umane si mi s-a spus ca nu este bun si nu pot participa la concurs, fara a fi alte conditii care sa ma restrictioneze- indeplinesc conditia cu vechimea de 2 ani.Mi s-a spus sa fac niste studii postuniversitare 6 luni in managementul administratiei publice .
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:33, 27 Iulie 2015
Din pacate angajatorul este cel care pune conditiile. Dar puteti suna si dvs. la ANFP sa puneti o intrebare ca doar nu o fii foc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)