avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distante intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distante intre proprietati

Buna ziua, as avea o problema legata de constructii noi. Am in proprietate o casa
cu o gradina de arpov.300 mp situata in oras. Vecinul meu a vindut partea de gradina gard in gard cu mine iar acum cumparatorul doreste sa consttruiasca
pe acel teren 2 case unifamiliale si doreste sa edifice calea de acces auto si
pietonala lipita de gardul comun.Ce obligatii are fata de mine si in ce conditii
poate sa faca aceasta lucrare? Mentionez ca proprietatea mea fiind situata la
nordul proprietatii vecine, prin inaltarea cotei terenului s-ar crea o mare zona de
umbra permanenta pe proprietatea mea nemaivorbind de poluarea fonica si fizica
precum si incalcarea intimitatii mele. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:11, 18 Noiembrie 2015
Trebuie să înțelegeți că dreptul de proprietate are limite juridice. date de lege.
Faptul că vecinul dorește să-și facă pe proprietatea lui(nu a d-voastră) cale de acces , nu vă afectează nici intimitatea, nici proprietatea.
Nu acesta era raspunsul pe care il asteptam ci explicatia limitelor juridice date de lege.
Nu contest drepul proprietarului de a dispune de bunul lui dar care sint limitele legale?
Concret, la ce distanta de gardul comun poate sa -si faca drum de acces?
Dacă este necesar drumul de acces, adică dreptul de trecere la drumul public , poate fi constituit chiar și pe proprietatea d-voastră. În concluzie, pt. drum de acces nu există o distanță stabilită prin lege , față de proprietatea vecină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute,obligatii andra-celia andra-celia Am si eu o problema si va rog daca ma puteti ajuta, o sa incerc sa fiu cat mai explicita,acum 5 ani tatal meu a vandut un teren in spatele casei ... (vezi toată discuția)
Blocare acces teren Popa_Ionela_Corina Popa_Ionela_Corina Buna ziua, am si eu o problema cu o parcela de pamant intravilan. Terenul are forma unui patrulater cu o prelungire mai ingusta prin care aveam cale de acces ... (vezi toată discuția)
Gard in spatele casei elena raduta elena raduta Buna ziua ,vecinul meu a construit pe fundatie de beton un gard din tabla in spatele casei la o distanta de 50-60 cm din zidul casei ..eu nu mai pot avea ... (vezi toată discuția)