avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA deductibilitate contributii obligatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA deductibilitate contributii obligatorii

Sunt PFA traducator (sistem real). Am aflat ca vor fi deductibile total si in 2016 contributiile sociale obligatorii (pensie+sanatate), dar in conformitate cu noul cod fiscal acestea nu se vor mai deduce de catre contribuabil ci de catre ANAF inainte de aplicarea cotei de 16% pentru impozitul pe venit. Ce inseamna acest lucru - eu voi declara in declaratia 200 doar venitul meu brut (nu am alte cheltuieli deductibile) si cei de la anaf se uita in baza lor de date si vad cat am platit efectiv pe 2015 si abia apoi fac ei deducerile si aplica impozitul si imi trimit decizia de impunere? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii sociale deductibile? danar122 danar122 Bună ziua, sunt traducător (profesie liberă), sistem real. Aș dori să știu dacă mai sunt deductibile contribuțiile sociale. Am dat deja declarația ... (vezi toată discuția)
Calcul contributie sanatate si impozit venit @marina @marina care este baza de calcul pentru impozitul pe venit si pentru contributia de sanatate la un PFA in sistem real? multumesc (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)