avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ocupanti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ocupanti

Buna seara,

Am mostenit un imobil in cota de 100%,detin cadastru,intabulare si toate cele.
Pe linga acestea am mostenit si niste ocupanti care au carti de identitate pe aceasta adresa si doar atat.

Cu scap de ei din casa cat mai rapid ?

Am gasit pe net multe solutii ,iar cea pe care o prezint mai jos poate pune pe fuga ocupantii,macar de frica dosarului penal.

1. Notificare prin executor judecatoresc ca in termen de 5 zile sa elibereze imobilul,precum si mentiunea ca, in calitate de nou propietar nu mai tolerezi ocuparea fara drept a locuintei.
2.Dupa scurgerea celor 5 zile, plangere pentru tulburarea folosintei si posesiei locuintei.

o seara buna
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 09:19, 6 Septembrie 2016
Băbește, care este latura subiectivă și latura obiectivă a infracțiunii de tulburare de posesie având în vedere că proprietarul pe care l-ați moștenit a acceptat ca respectivii să-și facă buletin pe adresa respectivă deci ei consideră că stau în virtutea unei acceptări ,din partea proprietarului , fapt care duce la concluzia că lipsește latura subiectivă a infracțiunii , făptuitorii-chiriașii considerând că sunt în drept să ocup imobilul.având acceptul vechiului proprietar.
În ceeace privește Latura obiectivă a infracțiunii nici aceasta nu există deoarece ocuparea imobilului s-a efectuat cu acceptul vechiului proprietar care le-a făcut și buletin
Aveți dreptul să solicitați evacuarea acestora dar nu pe cale penală ci printr-o acțiune civilă.
Zise baba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tocmai asta spun si eu dar si judiciaristii de la politie. Sa se transmita o somatie/instiintare/notificare prin care noul propietar isi exprima dezacordul fata de ocupanti . Dupa scurgerea celor 5 zile ,politistii au spus ca vor veni la fata locului sa incheie un proces verbal de constatare in urma plangerii pe care o voi face. O speta asemanatoare de pe internet spune ca totul se va termina cu o amenda de la procuror pentru ocupanti.

Agravanta va fi usa pe care au construit/o limitand liberul meu acces la intreaga propietate,dar si mizeria demna de directia de sanatate publica din jumatatea unde acestia o ocupa abuziv.

Pe undeva prin Constitutia Romaniei pe la atr.44 se spune ca dreptul la propietate ar fi garantat.

Oricum, prefer actiunea pe penal ,pentru a da o lectie celor care avand buletin pe o adresa se cred propietari. Voi face si o actiune pe civil si voi percepe chirie si daune dar asta este alta treaba.

Sa va spun un fapt real. Pe maidanul din fata blocului exista o haita de caini comunitari. Fostul primar i/a tolerat acolo. Actualul primar nu/i mai tolereaza. Ce trebuie sa faca actualul primar , in contextul in care se doreste sa construiasca o parcare in regin de urgenta ? Primarul neavand alt teren disponibil iar cetatenii il bombardeaza cu cereri.
Iata cum vad eu infractiunea:

Dispoziţii generale
Art. 1038
Notificarea ocupantului
Atunci când proprietarul unui imobil doreşte să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării.

In speta de fata,dreptul de a ocupa imobilul il reprezinta comodatul gratuit si anume buletinul.
Fiind vorba de o mostenire, noul propietar va trebui sa aduca la cunostinta prin notificare ca nu mai tolereaza ocuparea imobilului. Dar este necesar sa se procedeze si la o declaratie notariala in care propietarul isi exprima dezacordul ca ocupantul sa aiba domiciliul la adresa sa,care se inregistreaza la dir.de ev. a pers,la politie.

Deci,ocupantul tolerat devine ocupant abuziv

Apoi ,propietarul este indreptatit sa reclame tulburarea posesiei/folosintei,deoarece ocupantul a luat la cunostinta ca nu detine drept locativ si arata o intentie clara in savarsirea infractiunii.

Civilul si Penalul sunt 2 limbi ,diferite, profesionistii imi vor aproba teoria.

Iannliamic43 a scris:n
nNu aveți de a face cu tulburare de posesie având în vedere că respectivii sunt chiriași cu carte de identitate deci ei nu au intrat cu forța pe propr. respectivă ci au închiriat de la stat acea locuință.nPrin proces verbal de predare primire a imobilului , la finele acestuia trebuie să fie scris cât timp sunteți obligat să mențineți în drepturi chiriași respectiv(conf. legislației -5 ani) Vedeți că există și jurisprudența CEDO , cu privire la respectarea dreptului propr. și impunerea unui timp rezonabil pentru a face demersurile necesare în vederea rezolvării sit. lor locative.nApelați la un avocat, nu aveți treabă cu penalul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!n
nn
Si eu eu tot un litigiu de natura civila vad aici.

Pierdeti timpul cu sesizari la politie, chiar si dupa notificarea pe care o faceti.

Nu-i veti putea scoate de acolo cu o plangere penala.

Va trebui sa obtineti un titlu executoriu, in urma unei actiuni in evacuare (civila!!!) . Numai asa veti putea apela la jandarmi si politie, prin intermediul unui executor judecatoresc, care sa vina si sa ii ia pe sus, la modul propriu.

Pe calea penala, la care va ganditi, va veni politia, va constata, va intocmi un proces-verbal, ii va amenda si va pleca. Iar ei tot acolo vor ramane!
Stiu ca nu i voi putea scoate din casa fara o Hotarare. Macar sa instaurez o teama, amenda o vor primi de la procuror nu de la politie.

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)