In urma cu 4 ani, unchiul colegei mele a fost gasit mort, avand capul spart, intr-o balta de sange. S-a efectuat ancheta cam superficiala. În ancheta procurorul de caz a menționat ca cauza decesului a survenit in urma unei caderi sau alunecare pe treptele casei, si de acolo a fost cauza decesului. Soluția a ramas definitiva.
La ora actuala, colega mea a aflat ca unchiul ei a avut o cearta cu un vecin, si a suspectat ca unchiul ei nu ar fi cazut lovindu-se cu capul de scari, a banuit ca vecinul i-a provocat decesul unchiului ei.
A facut cerere de deshumare la prim-procuroarea P.T,, invocând faptul ca a aflat ca inainte de decesul unchiului ei, acesta a avut o altercatie cu vecinul, si banuieste ca moartea nu a fost una naturala prin cadere/impiedicare de treptele scarii. A solicitat deshumarea pentru a vedea daca exista si alte probe noi, oase fracturate.
Prim-procuroarea P.T. i-a respins cererea de deshumare printr-o Ordonanța.
În aceasta situatie, in Ordonanta nu este precizat un termen de zile de a ataca aceasta ordonanta, si nici nu este precizat unde poate sa adace aceasta ordonanta, iar colega mea vrea sa stie daca exista o cale de atac impotriva acestei ordonante, iar daca exista, unde poate depune plangerea impotriva ordonantei si in cate zile?
Puteți să ne spuneți în baza carui articol din C.P.P. poate sa faca plangere colega mea? Ce articol să invoce? Sau se poate face plangerea iar procurorul general sa identifice pe ce articol este intemeiata plangerea?