avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari- practici abuzive sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari- practici abuzive sau eluzive?

Femeia de servici- cum este calculat salariul conform legilor in vigoare? Pe numar persoane sau cota indiviza?
Curentul de pa casa scarii- cum este calculat conform legilor in vigoare? Pe numar persoane sau cota indiviza?
Gunoiul este trecut in taxa de la primarie- deci scos din calcul.
Administrator, presedinte, cenzor salarii- calculate pe cota indiviza.
Ce plateste un apartament nelocuit, conform avizierului afisat la scara?

La numar persoane trecut nici o persoana, este calculat in afara de sumele alocate pe cota indiviza si conform informatiilor de pe hirtie: calcul pe nr. persoane care in realitate este calcul pe cota indiviza. La avizier este subliniat ca la calculul pe nr. persoane este introdus: curentul pe scara si salariu femeie servici.

Abuziv sau eluziv sa se mentioneze un calcul specific de nr. persoane care in realitate este calcul pe cota indiviza?
Unul din membrii executivi are 4 persoane: plateste pe cota indiviza dar accepta sa fie trecuta informatia ca un calcul pe nr. persoane (un fals), are CT si plateste lunar ( anul trecut) s-a ridicat pe toate lunile de iarna pina la 10 lei, nu plateste pierderi de apa deoarece s-a hotarit daca ai un anumit apometru clasa nu stiu de care ( am pus si eu dar nu retin ce am cumparat la aceea data). Nici presedintele nu sta rau in privinta privilegiilor.

Apartament nelocuit plateste, conform avizierului, si pe numar persoane care nu exista si cota indiviza. In realitate, toate calculele sint facute pe cota indiviza si nu are nimic cu numarul de persoane.

In acest caz, de ce se specifica ca anumite calcule sint facute pe numarul de persoane cind acest lucru este fals? Abuziv sau eluziv?

Cel mai recent răspuns: ContSters371153 , utilizator 23:15, 20 Noiembrie 2015
Chestie de virgule si topica a frazei.
Administratorul nu cunoaste regulile de punctuatie si iese ce-a iesit din exprimare.
De fapt el a vrut sa spuna asa:
Chiar daca intr-un apartament nu sta nimeni,(virgula) lumina se aprinde (pe hol) sau
Intr-un apartament chiar daca nu sta nimeni,(virgula) lumina tot se aprinde (pe hol). - aici se pacatuieste printr-o topica gresita a frazei.
elga50 a scris:

aici se pacatuieste printr-o topica gresita a frazei.

Nu am luat in consideratie virgula deoarece aici se pacatuieste in forta.
Cind se incearca sa se ascunda plati necorespunzatoare, toata gramatica folosita corect, nu o sa ajute la formulare
Ce incearca sa explice administratorul este ca:
Lumina se aprinde cind cei care locuiesc (apartamentele locuite) se plimba pe casa scarii si prin aceasta activitate apartamentul nelocuit "primeste lumina".

Cum a fost stabilit mai sus de catre forumisti, electricitatea pe casa scarii se repartizeaza pe numarul de persoane din apt. si nu dupa alte criterii. Un apt. nelocuit este luminat in urma activitatilor celor care locuiesc si din acest motiv trebuie sa plateasca electricitatea consumata in folosul altora- nu este decit un criteriu nou, nespecificat de lege, de a se incasa bani care nu se justifica.

Nu este topica gresita a frazei ci o malformatie de moral si etica a asociatiei de proprietari, care ascunde lucruri mult mai grave.

Electricitatea pe casa scarii (citez din mesajul lui fyeratanye):
SECŢIUNEA a 2-a

Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane

Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator
Pai daca dumneavoastra cunoasteti legislatia, de ce insistati sa va spunem noi cum se repartizeaza legal costul energiei electrice!? Ne testati?
Adriantot a scris:

Pai daca dumneavoastra cunoasteti legislatia, de ce insistati sa va spunem noi cum se repartizeaza legal costul energiei electrice!? Ne testati?

Raspunsul meu este: Nu.
Ce are cineva de cistigat dupa testari? In aceasta zona de testari nu ajung si apreciez fiecare raspuns primit aici.
Chiar daca stim citeodata legislatia, deasemeni multi stim cum este aplicata in administrati, e nevoie de eventuale argumente daca ele exista, care sustin modificari in practica a legii. Se pun intrebari aici si sa fim siguri ca interpretam corect legislatia si daca este aplicata corect de administratie. Multe raspunsuri sint evazive, si formulate indirect si discret in asa fel incit sa sustina practica abordata de administratie. Practica care este pusa sub semnul intrebarii de initiatorii subiectelor.

De exemplu este acest raspuns la subiectul initiat aici:
ynocentta a scris:

1-Conform dispozitii in vigoare proprietarul este obligat sa achite cote parti comune,chiar daca apartamentul nu este locuit
2-Referitor la prestatia femeii de serviciu-este greu de identificat fiecare urma lasata pe caile comune din imobil de catre 4 persoane care se freaca pe scari + oaspetii de weekend

Ce pot eu intelege din acest raspuns? Chiar daca eu stiu legislatia, am cerut politicos un raspuns scurt la intrebarea mea, deoarece legea spune ceva, administratia practica ce lege vrea, eu stiu legislatia si am nevoie de confirmarea intelegrii legislatiei. Dupa un raspuns ca a al ynocenttei, esti trimis direct in zona dezorientarii.
Exemplu de raspuns concret:
Adriantot a scris:

Costul energiei electrice necesara iluminatului casei scarii si functionarii liftului se repartizeaza lunar pe numarul de persoane din acea scara.

Incerc sa folosesc capacitatea rationala de a face sens de confuziile si prostiile practicate si transmise de o administratie de proprietari. Acest fapt nu are nimic in comun cu sentimentul "testarii" instaurat aici. Treaba mea este cu o asociatie care o am sub lupa nu forumistii si moderatorii de pe acest forum.

Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli maria.o maria.o 1. In cazul apartamentelor nelocuite, cum se repartizeaza cheltuielile? Se aplica reglementarile general valabile,adica : energia electrica pe scara pt. o ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)