avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere conducta gaz- cine plateste reparatia?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere conducta gaz- cine plateste reparatia?

Buna ziua,

Am cumparat recent un apartament si vineri seara am constat ca teava de gaze din apartament se misca foarte rau un perete. Cu gandul de a preveni o tragedie, am sunat direct la Distrigaz. A venit un agent, a verificat in apartamentul nostru si in apartamentul vecin, a constat ca in apartamentul vecin sunt scurgeri de gaz (vecinul are teava separata de gaze) si a sigilat intreaga conducta din bloc. In procesul verbal este mentionat avarie la teava T in apartamentul vecin. A venit o firma autorizata, a efectuat reparatia, au dat drumul la gaze si mai trebuie verificate toate apartamentele din bloc. Administratorul ne-a spus ca asociatia nu se va implica cu nimic, noi trebuie sa suportam toate costurile reparatiei ca noi am sunat la Distrigaz si ca de la noi a fost problema. Bine, bine suport reparatia dar si verificarea la 40 de apartamente tot eu trebuie? Va rog mult daca ma puteti ajuta cu o opinie pertinenta si o trimitere la legislatie .

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:17, 16 Noiembrie 2015
Reparatia pe coloana principala, inclusiv "T"-ul de conectare din apartamentul vecin cade in responsabilitatea asociatiei de proprietari.
Administratorul ar fi trebuit sa stie ca acea portiune tine de proprietatea comuna.

Intrebarea mea este daca ati platit aceasta reparatie, dv. sau vecinul dv.? Daca da, atunci asociatia ar trebui sa va scada aceasta cheltuiala din cotele de intretinere sau sa va dea banii inapoi.

A doua intrebare este:
- cine a spus ca trebuie sa faceti verificarea la toate apartamentele?
Va intreb aceasta deoarece orice bloc trebuie sa faca aceasta verificare a instalatiei de gaze din 2 in 2 ani, iar la 10 ani o data se face o revizie a acestei instalatii.
Avertismentul pentru aceste lucrari este dat de furnizorul de gaze printr-o minuta atasata facturii care vine la asociatie privind consumul lunar, minuta in care se specifica cand expira ultima verificare facuta in urma cu 2 ani. In caz ca nu se face aceasta verificare, asociatia risca oprirea gazelor de catre Distrigaz.

Plata pentru aceasta verificare se face de catre fiecare apartament verificat, deci, in niciun caz, dv. sau vecinul dv. nu trebuie sa faceti aceasta plata.

Pentru incidentul intamplat, intr-adevar, Distrigaz - sesizat - opreste furnizarea gazelor, iar firma care a executat lucrarea trebuie sa faca un referat de incheiere lucrare si incheiere incident catre Distrigaz.

Nu exista nicio legatura intre incident si o verificare globala a instalatiei de gaze.

reparatia am platit-o eu pentru reparatie. Diseara urmeaza sa se faca si verificarea in toate apartamentele si de asemnea plata cade tot in sarcina noastra- administratorul ne- a zis ca verificarea de 2 ani a fost deja facuta in vara si e problema noastra sa platim. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Sa nu platiti verificarea.
Dv. faceti cum credeti, dar eu va spun ca nu exista nicio justificare. Pur si simplu administratorul va jupoaie de bani.
Asta imi doresc si eu dar din pacate noi am chemat firma respectiva care a dat drumul la gaze si au luat sigiliul Distrigaz si acum administratorul nu vrea sa se implice.
Firma respectiva nu poate face lucrari necerute de asociatie.
Puteti da telefon la Distrigaz daca vedeti ca se insista pe aceasta verificare.
Probabil vor sa va mai jupoaie de niste bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)
Cei de la distrigaz au oprit alimetarea cu gaze in tot blocul!!! corinacarstoiu corinacarstoiu Aseara am ajuns, dupa multa vreme, in garsoniera mea. Am intrat in bucatarie si, surpriza: mirosea a gaz. La mufa care porneste din coloana principala (si ... (vezi toată discuția)
Pericol de explozie! bună ziua! vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in ... Padre19 Padre19 Bună ziua! Vecinul de dedesubt ( stau la bloc) s-a apucat in miez de noapte sa desființeze vechea țeavă de gaze a blocului ( încă funcțională ... (vezi toată discuția)