avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.
Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara blocului. A venit cineva de la DistriGaz care ar fi inregistrat pe aparat niste valori, si s-a ajuns la sistarea gazelor si punerea sigiliului.
Mentionez ca am fost prezent la efectuarea verificarii, mie nu mi-a mirosit nimic, a trebuie sa constant ce a zis el ca a inregistrat pe aparat si atat.
Acum se discuta sa remediem acea scurgere insa problema se complica dupa punerea sigiliului si verificarea se face in detaliu.
Tot in aceasta perioada urma sa facem verificarea de 10 ani si am hotarat cu toti sa o facem dupa remediere ca sa nu facem acest lucru de 2 ori.
Astazi administratorul a informat un vecin ca lucrarea ajunge la 10.000 LEI !!!
Noi locuim intr-un bloc de garsoniere cu 2 nivele, 12 apartamente din care 3 apartamente sunt racordate separat din punctul de distributie.
M-am uitat si eu sa vad cum racordate tevile si ce-am vazut :
- cele 2 tevi (comun si separat) au un singur ceas si inainte de ceas este un robinet care acum este sigilat
- teava care duce catre apartamentele racordate separat are si ea un robinet

Din punctul meu de vedere echipa care ar veni pe teren pentru remediere ar trebui sa inchida robinetul la teava celor cu racorduri, si sa constante pe care parte este scurgerea. Apoi sa o localizeze si sa treaca la remediere.
Nu inteleg de ce suma este asa mare. Voi ce parere aveti ?
Cum trebuie procedat ?

Parerea mea este ca cei care au s-au racordat separat au facut lucrarile in momente diferite si teava lor ar avea probleme.










Firma de distributie a facut masuratori si a intocmit un PV de intrerupere gaze pana la remedierea scaparii constatate de metanometru si probabil revizia obligatorie a instalatiei de gaze. La acest PV se anexeaza buletinul de determinare gaze. In plus, numai firma de gaze este autorizata sa redeschida gazele.
Puteti comanda/ contracta cu firma de gaze remedierea avariei constatate si revizia tehnica obligatorie, de 10 ani, a instalatiei. Avantajul este ca firma de distributie intocmeste si proiectul modificator, dupa caz si adapteaza documentatia tehnica existenta la situatia de dupa revizia obligatorie.
Facand separat remedierea scaparii de gaze (mai intai trebuie depistat exact locul avariei/ scaparii de gaze, prin proba de presiune cu gaz inert) cu o firma si ulterior revizia obligatorie cu alta firma costurile vor fi mai mari.
Umblati pe internet si consultati mai multe firme care va pot face atat revizia de 10 ani, cat si, eventual, reparatia.
S-ar putea sa nu va coste atat de mult.

Sunt o multime de firme, zeci, sute, agreate de ANRE. Nu va opriti la cateva. Vedeti care este anvelopa unor asemenea servicii si contactati o firma care vi se pare a fi serioasa sau, si mai bine, care v-a facut in trecut verificarea sau pe care v-o recomanda cineva in care aveti incredere.
cat despre costul lucrarii, acesta poate fii stabilit in urma constatarii la fata locului a problemelor care au dus la scurgerile de gaze. la ultima revizie ati primit un abtibild cu numele si numarul de telefon al celui care v-a facut revizia la consumatorii din locuinta. sunati-l si chemati-l sa va revizuiasca si pe casa scarii. acum doi ani ne-am confruntat cu o situatie similara. tot cu distrigazul am remediat problema. la un bloc de 30 de apartamente toata lucrarea a fost in jur de 600 lei. factura o sa vina pe numele celui care a sunat la compania de gaze sa anunte problema. atentie: contorul personal nu il pot repune in functiune decat cei care v-au facut revizia; daca revizia si reparatiile pe casa scarii le fac cei de la distrigaz (engie), iar un vecin are contract de revizii cu alta firma, atunci cei care ii repun contorul in functiune trebuie sa fie cei de la firma cu care vecinul are contract si nu cei de la distrigaz.

Interventie moderator

Nu mai faceti atac la persoana, ca va sterg intregul raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
elga50, moderator
Trebuie sa faceti un contract de mentenenta cu Engie , se vor ocupa ei de reparatie si de reviziile pe urmatorii ani , in functie de planul pe care-l alegeti , o sa platiti o suma lunara nu prea mare , vedeti care este oferta . Nu va recomand sa aduceti o firma gasita pe net , dureaza foarte mult redeschiderea gazelor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizie instalatie comuna de gaze ca urmare a unei scurgeri de gaze dintr-un apartament TataruM TataruM revizie instalatie comuna gaze Ma confrunt cu urmatoarea situatie: proprietarul unui apartament din blocul in care locuiesc a sesizat Distrigaz ca are o ... (vezi toată discuția)
Rupere sigiliu robinet instalatie gaze AlexSa13 AlexSa13 Buna ziua, In cursul zilei de ieri 22.01.2019 cei de la Distri GAZ au venit si au inchis robinetul la gaze si au pus sigiliu. Motiviul sigilarii: Lipsa ... (vezi toată discuția)
Contor comun gaz tompop tompop Propietar garsoniera am ramas singurul utilizator conectat la contorul de gaz comun pe scara blocului,toti vecinii au separatie de gaze,deci contoare separate. ... (vezi toată discuția)