avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Am un anumit numar de zile de concediu de odihna neefectuate, din anul 2014. Inainte de a reusi sa ma bucur de acestea in acest an am intrat intr-un concediu de boala pe cod 14 de minimum 1 an. Voi mai avea ocazia sa beneficiez de zilele de concediu aferente anului 2014 sau nu? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 16 Noiembrie 2015
Trebuia sa faceti cerere de reprogramare a acestuia, astfel incat sa puteti beneficia de acesta la revenirea din concediu medical.
Te duci in concediul de odihna , atunci cand esti " obosit " , sau te poti folosi de el . Cat de legal e sa programezi tot concediul intr- o anumita data din an (mentionandu-se lunile in care NU SE POATE PROGRAMA ), in care nu sti daca vei putea merge undeva in concediu .
Art.148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) si (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.

Angajatorul nu poate obliga pe salariat sa-si ia CO cand doreste el .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programare concediilor de odihna pt. anul 2012 mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna ziua ! Lucrez intr-o firma si administratorul firmei ne-a comunica ca trebuie sa ne facem programarea concediilor de odihna pentru anul 2012, insemnand ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna valibucur1974 valibucur1974 angajatorul ma poate obliga sa imi iau concediu de odihna intr-o anumita perioada din an, in conditiile in care eu nu doresc? (vezi toată discuția)
Programare concedii rrramor rrramor Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde se regaseste obligativitatea angajatorului de a solicita programarea concediilor de odihna. Care este perioada in care ... (vezi toată discuția)