buna ziua,
eu sunt cu sotul meu de 8 ani si casatorita de 2 ani...avem si un baietel impreuna,nascut inainte de casatorie....de curand sotul vrea sa cumpere in parteneriat cu alta persoana o cladire pt a deschide o afacere...restaurant,magazin,etc.....mia spus k el are 50 % si celalalt50% actiuni....de curand a zis k vrea sa facem un fel de separare de bunuri inainte de a cumpara pt k altfel casatoria lui cu mine influenteaza procentajul in afacere....puterea de decizie....adik el fiind casatorit ar avea numai 25% si eu 25% in loc de 50% el ,chiar daca la rubrica cumparator apare doar el si respectivul...spuneti-mi va rog daca este necesare chestia asta cu separarea de bunuri sau ce act legal se poate face in afara de separatie k el sa aiba 50% cum doreste putere de decizie dar fara sa renunt la dreptul meu si al copilului...deci totusi el pune banii jumate jumate cu respectivul....tin sa precizez ,ca eu cred ca vrea sa gaseasca o cale usoara sa poata divorta mai usor de mine pe viitor lucru care il impiedca acum pt k altfel spus ii place puterea banului....am avut incredere deplina in el si nam nimic pe numele meu si actualul salar tot lui il dau...orice....dar el e schimbator ca vremea...va rog ajutati-ma cu un raspuns
Pai influenteaza in sensul in care la divort si partaj ati avea dreptul la jumatate din partile lui sociale, traduse in despagubire in bani.
Separatia de patrimonii inseamna ca fiecare cu ce are. Daca semnati la notar, nu veti mai avea drepturile de mai sus.
multumesc pt raspuns dar sunt inca nelamurita cu asta pentru ca acum nu se pune vorba de divort ci doar de faptul k nu ar avea cica, drept de 50 %putere de decizie in afacere ca si partenerul ,pt ca e casatorit cu mine.....dar doar el figureaza ca cumparator cu celalalt personaj...la asta ma refer..