avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numar de revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numar de revisal

Buna ziua,

Am discutat cu un potential angajator si mi-a cerut pentru angajare un numar de revisal. am cerut acest numar fostului angajator si a refuzat sa mi-l dea.

Potentialul angajator insista, desi stiu ca nu e ceva ce se cere in general. cum pot sa fac rost, din alta sursa, de acest numar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 19 Noiembrie 2015
Numarul de revisal al contractului de munca il da potentialul angajator in ordinea contractelor de munca care le are sau le-a avut inregistrate in societate. Nu vad motivul pt care va cere potentialul angajator un nr. pe care trebuie sa-l puna el pe viitorul dvs. contract de munca in caz ca accepta sa va angajeze. Intrebati-l ce intelege el mai exact prin acel numar? Poate va cere un extras din Revisal cu data incetarii vechiului contract de munca pentru a va putea inregistra dansul contractul nou.
mi-a explicat ca cere asta tuturor viitorilor angajati. banui ca e numarul de revisal pentru incheierea contractului anterior.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
888izabela888, utilizator
1. cristi_ptk a scris:

... Poate va cere un extras din Revisal cu data incetarii vechiului contract de munca pentru a va putea inregistra dansul contractul nou.


C.i.m. se poate inregistra si fara extrasul REVISAL de la vechiul angajator.

2. @ 888izabela888

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Binenteles ca CIM-ul se poate inregistra si fara extras din REVISAL de la vechiul angajator. EU doar incercam sa gasesc o motivatie pentru care un angajator ii cere angajatului nr. de revisal cand el insusi trebuie sa puna acel nr. pe contractul viitorului angajat. Singura varianta care mi-a iesit era aceea in care noul angajator a incercat sa-i transmita contractul in REVISAL si a primit mesaj de eroare ca persoana respectiva figureaza cu inca un cim de 8ore in revisal si atunci ia solicitat un extras cu data incetarii vechiului contract pentru a-l determina pe vechiul angajator sa comunice incetarea cim-ului in REVISAL. Alta varianta nu vad de ce ar cere un angajator viitorului angajat "nr. de revisal"???
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
ContSters46578, utilizator
REVISAl-ul nu da numere ,ceeace apare dupa transmiterea acestuia este un cod de incarcare.

Alte discuții în legătură

Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)
Hotararea guvernamentala nr 161/2006 simona.elisa simona.elisa buna ziua, Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR? eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in ... (vezi toată discuția)
Rectificarea datelor din revisal silvercanine silvercanine Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate? Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul ... (vezi toată discuția)