avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara,

cat de legal este un contract de munca primit de angajat cu semnatura sa in copie si cea a angajatorului in original?

Mai clar: la angajare, angajatul este pus sa semneze un singur exemplar din contractul de munca si dupa ce semneaza si conducerea primeste un exemplar, asa cum am mentionat mai sus.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 26 Noiembrie 2015
Important este sa fie inregistrat / transmis in Revisal cu cel putin o zi in urma fata de data inceperii activitatii. Acest aspect ii confera legalitate.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
ContSters46578, utilizator
1. Legalitatea unui c.i.m. nu o da transmiterea lui in REVISAL.
Un c.i.m.este valabil chiar daca nu este transmis in REVISAL.

2. C.i.m. se incheie in doua exemplare, cate unul la fiecare parte.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a coroborat cu art.8 alin.4 din HG 500/2011 , solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul, de pe contractul dvs de munca.
CIM-ul daca nu este transmis in REVISAL este considerat neexistent si munca prestata in baza acelui CIM este munca la negru!
De unde ati dedus dvs asa ceva ? Care este textul de lege care prevede ca munca la negru inseamna si netransmiterea c.i.m. in REVISAL?
Munca la negru=munca nedeclarata=munca fara CIM inregistrat si transmis in REVISAL cu cel putin o zi inainte de inceperea activitatii. Legislatie aplicabila: Codul muncii cu modificarile ulterioare si HG 500/2011 actualizata.

Alte discuții în legătură

Intrebare ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti unde[pe ce site sau la ce oficialitati] pot afla daca unei persoane angajate de mai mult de doua luni i s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca Deea2407 Deea2407 Buna ziua, ma intereseaza cum as putea sa aflu data la care fostul meu angajator mi-a inregistrat contractul de munca si actele aditionale. Ideea este ca eu ... (vezi toată discuția)
Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)