avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara,

cat de legal este un contract de munca primit de angajat cu semnatura sa in copie si cea a angajatorului in original?

Mai clar: la angajare, angajatul este pus sa semneze un singur exemplar din contractul de munca si dupa ce semneaza si conducerea primeste un exemplar, asa cum am mentionat mai sus.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 26 Noiembrie 2015
Cred ca confundati notiunea de "munca la negru".
Puteti identifica textul excat care mentioneaza ca neinregistrarea unui c.i.m. in REVISAL constituie munca la negru.
Daca cim-ul nu este inregistrat in REVISAL inseamna ca el nu exista si nu poate sa-si produca efectele(nu se platesc contributii si impozite etc.) Legislatia este foarte clara, trebuie doar studiata si asimilata. In cazul in care prin absurd am accepta argumentul dvs (@freeelis) atunci nici un angajator din Romania nu si-ar mai inregistra contractele de munca in REVISAL si ar sustine ca toti angajatii au contract de munca la el in sertar fara sa plateasca nicio contributie si niciun impozit si nimeni nu l-ar putea acuza de "munca la negru" Tocmai de aceea s-au adoptat aceste prevederi pentru a nu mai lasa loc angajatorilor la tot felul de interpretari, chichite si smecherii, ca sa scape de acuzatia de munca la negru!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters46578, utilizator
Inregistrarea c.i.m. in REVISAL nu este o conditie ad validitatem a acestuia. Nu este vorba despre nicio chichita a angajatorilor.

Postati textul de lege care prevede ca : inregistrarea c.i.m. in REVISAL este o conditie ad validitatem a acestuia sau constituie munca la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti unde[pe ce site sau la ce oficialitati] pot afla daca unei persoane angajate de mai mult de doua luni i s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca Deea2407 Deea2407 Buna ziua, ma intereseaza cum as putea sa aflu data la care fostul meu angajator mi-a inregistrat contractul de munca si actele aditionale. Ideea este ca eu ... (vezi toată discuția)
Termen transmitere decizie de incetare cu acordul partilor marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca fac decizia de incetare pe data de 05(art.55 b) si-o transmit pe aceiasi data ,cererea este din data de ... (vezi toată discuția)