avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Venituri din inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Venituri din inchiriere

Prin ce forma de contract, o persoana fizica ce inregistreaza venituri din activitatea de inchiriere bunuri imobile poate renunta temporar la acestea in favoarea societatii in care este actionar?
Motivul este mutatul persoanei fizice in alta tara pentru o perioada de 2 ani si evitarea oricaror implicatii fiscale acolo, datorita acestor venituri realizate in Romania.
Mentionam faptul ca persoana fizica doreste pastrarea dreptului de proprietate pe bunuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:47, 18 Noiembrie 2015
Puteti faceo cesiune de creanta conform art.1566-1586 NCC.
Fiind vorba de contracte de locatiune ar presupune o cesiune cu titlu oneros. Acest lucru ar presupune un venit pentru PF si eventual si consimtamantul tertului cedat. Care ar fi valoarea creantei?
Intrebarea era prin ce contract poate renunta PF la venit pe o perioada de 2 ani in favoarea societatii in care este actionar (fara orice venit sau implicare a tertului, parte cedata din contractul de locatiune)?
Depinde de ce tip de imobile, cu ce destinatie. De regula o locatiune cu drept de subinchiriere ar merge, in paralel cu schimbarea activitatilor societatii daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Cesionarea contractului de imprumut intre persoane fizice EvilMonkey EvilMonkey Buna ziua, m-ar interesa daca pot cesiona un contract de imprumut incheiat intre 2 persoane fizice ? A fost semnat in cadrul unui notariat acest contract de ... (vezi toată discuția)