avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract concesiune spatiu primarie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract concesiune spatiu primarie

Buna ziua,

Primaria concesioneaza un spatiu cu destinatie medicala, unui SRL. Prin contractele standard, este interzisa subconcesionarea de catre concesionar a acelui spatiu catre terti. Dupa ceva vreme, proprietarul acelui SRL infiinteaza alt SRL, sa-i zicem 2 si puncte de lucru ale altui SRL 3 in spatiul concesionat de la primarie.

S-a incalcat contractul de concesiune avand in vedere ca la infiintarea altor societati si/sau puncte de lucru ale altor societati SRL cu specific medical, este nevoie de dovada detinerii unui spatiu, iar aceasta nu se putea face decat cu diverse forme de instrainare a spatiului primit in concesiune de la primiarie de catre primul SRL?

Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 21:26, 1 Iulie 2016
legea dupa care primariile concesioneaza spatiile medicale este ca HG nr 884 din 3 iunie 2004

Art. 10.

(2) Este interzisă subconcesionarea în tot sau în parte, unei terţe persoane, a spaţiului care face obiectul contractului de concesiune.


deci...ce se intampla daca spatiul e concesionat pe SRL1...si apare SRL2 cu sediu-punct de lucru..in spatiul concesionat de SRL1?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
mdDentist, utilizator
salut. chiar nu stie nimeni daca este legala situatia?

am descoperit un text despre regimul concesiunilor "DESPRE REGIMUL JURIDIC AL CONTRACTULUI DE CONCESIUNE"

acolo spune ceva la obligatiile concesionarului. e vreo portita cu asocierea in participatiune? poate pune SRL1 la bataie spatiul pentru SRL2?

"serviciul public se face pe riscul concesionarului, acesta neputand transfera riscurile catre terte persoane". deci daca SRL2 efectueaza servicii medicale in spatiul concesionat de SRL1, practic se transfera riscurile, si se incalca regimul concesiunilor. gresesc?



Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2016
mdDentist, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara,

Spatiile medicale au o lege speciala de concesionare:

HOTARARE Nr. 884 din 3 iunie 2004

aceasta este subordonata... Ordonanţei de urgenţă nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, ce abroga Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor ce la..

Art. 1.

spune...
(2) Contractul de concesiune de bunuri proprietate publică, denumit în continuare contract de concesiune, este acel contract încheiat în formă scrisă prin care o autoritate publică, denumită concedent, transmite, pe o perioadă determinată, unei persoane, denumite concesionar, care acţionează pe riscul şi răspunderea sa, dreptul şi obligaţia de exploatare a unui bun proprietate publică în schimbul unei redevenţe.


deci imi poate explica cineva daca exista vreo posibilitate legala ca UN SRL sa concesioneze un spatiu medical, dupa care in acel spatiu sa apara desfasurand activitate medicala alt SRL chiar daca este al aceleiasi persoane?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Regimul concesiunilor mdDentist mdDentist Buna ziua, Ma poate cineva lamuri ce inseamna interdictia de subconcesionare? In speta, o primarie concesioneaza un spatiu medical unei firme X pentru a ... (vezi toată discuția)
Darea in comodat a unui spatiu concesionat de primarie, cu acordul primariei mdDentist mdDentist Buna ziua, Primaria concesioneaza un spatiu medical unei firme pe Hotărârea nr. 884/2004. Ca sa suga mai multi bani de la Casa de Asigurari, patroana ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual si srl in acelasi spatiu medical, specialitati diferite. mdDentist mdDentist Se da urmatoarea situatie, Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. ... (vezi toată discuția)