avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Darea in comodat a unui spatiu concesionat de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Darea in comodat a unui spatiu concesionat de primarie, cu acordul primariei

Buna ziua,

Primaria concesioneaza un spatiu medical unei firme pe Hotărârea nr. 884/2004. Ca sa suga mai multi bani de la Casa de Asigurari, patroana firmei are nevoie de mai multe firme, motiv pentru care decide sa infiinteze alte firme in acelasi spatiu.

Ca sa se acopere, cere de la primarie acordul de a-si da ei in comodat, de pe o firma pe alta o bucata din spatiul initial.

Firmele nou infiintate folosesc (sediu social, puncte de lucru) spatiul concesionat de primarie firmei initiale a patroanei.

Problema este ca in legea concesionarii (cea aplicata la spatii medicale Hotărârea nr. 884/2004, cat si cea generala OUG 54/2006 careia i se supune)...avem urmatorul continut
1. "Este interzisă subconcesionarea în tot sau în parte, unei terţe persoane, a spaţiului care face obiectul contractului de concesiune."
2. Concesionarul este obligat să exploateze în mod direct bunurile care fac obiectul concesiunii. (pe riscul si raspunderea sa)

Acordul de dare in Comodat dat de primarie firmei concesionare suna asa:

"Urmare a adresei dvs...va comunicam acordul nostru pentru realizarea unui contract de COMODAT intre firma X si firma Y, cu obligatia obtinerii de dvs a tuturor acordurilor prevazute de legislatia in vigoare"


E legal sau nu e legal ce se petrece. Cum se poate ataca?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2016
mdDentist, utilizator
Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 23:14, 26 Noiembrie 2016
haideti..nimeni?

este in regula ce face primaria? practic insiga la incalcarea legii 884/2004 privind concesionarea unor spaţii cu destinaţia de cabinete medicale

madam a avut un spatiu pe un contract de concesiune pe CMI, apoi si-a facut firma si prin acte aditionale si-a mai adaugat inca 5-6 spatii pe care le-a umplut de puncte de lucru si sedii ale altor 2 firme infiintate de ea. la ONRC, ca dovezi de spatiu a dus contracte de comodat intre ..ea si... ea...si cate un acord venit sub forma de raspuns din partea primariei...cum ca primaria ii da voie sa-si dea comodat de pe o firma pe alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul concesiunilor mdDentist mdDentist Buna ziua, Ma poate cineva lamuri ce inseamna interdictia de subconcesionare? In speta, o primarie concesioneaza un spatiu medical unei firme X pentru a ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune spatiu primarie mdDentist mdDentist Buna ziua, Primaria concesioneaza un spatiu cu destinatie medicala, unui SRL. Prin contractele standard, este interzisa [b]sub[/b]concesionarea de catre ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual si srl in acelasi spatiu medical, specialitati diferite. mdDentist mdDentist Se da urmatoarea situatie, Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. ... (vezi toată discuția)