avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lnlocuire produse - legalitate solicitare carte de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lnlocuire produse - legalitate solicitare carte de identitate pentru dispozitie de plata

Am achizitionat obiecte de imbracaminte care insa nu au corespuns ca si marime.
In 24 de ore m-am prezentat in acelasi magazin pentru inlocuire produse.
Comerciantul pe langa bonul fiscal , pe care de altfel l-am si prezentat mi-a solicitat cartea de identitate si semnarea unei dispozitii de plata.
Mentionez ca obiectele erau in acceasi stare ca la achizitionare iar inlocuirea a si fost finalizata.
Este firesc insa ca inlocuirea de produse in magazin sa fie conditionata de actul de identitate si semnarea unui document de plata?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:46, 19 Noiembrie 2015
Au facut asta ca sa-si regleze contabilitatea, este legal. Nu se poate elibera numerar fara dispozitie de plata iar pe dispozitia de plata sunt obligatoriu de completat (pe langa altele) seria si nr. actului de identitate al persoanei care i-a incasat.

Acum ca dvs. pare ca nu ati pus mana pe bani depinde de lucruri pe care n-avem de unde sa le stim. Poate obiectele sunt in evidente pe marimi, nu pe articole - acelasi model de camasa poate fi inregistrat ca
- 10 camasi model X, sau
- 5 camasi model X marimea A si 5 camasi model X marimea B

Oricum, nu e nimic ilegal sau abuziv. Bine ca au vrut sa vi le schimbe, legea nu ii obliga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea banilor pentru un produs cumparat AndreiBaditoiu AndreiBaditoiu Buna ziua. Detin un magazin in care comercializez articole de imbracaminte pentru barbati. Intr-o zi a venit in magazin un client care cumparase o camasa cu o ... (vezi toată discuția)
Exista vreo legatura intre produsele de pe nir si cele trecute in casa de marcat ? distribution distribution Buna ziua, As dori sa aflu raspunsul la cateva intrebare, inainte de a discuta cu contabilul (doresc sa am habar sa stiu ce intrebari formulez ... (vezi toată discuția)
Returnare produse cosmetice puff_real puff_real Buna ziua! am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte ... (vezi toată discuția)