Buna ziua .
Am o intrebare . Fosta sotie poate cere retroactiv de acum cativa ani o datorie ce consta in diferente de plata la pensia de intretinere ?
Daca nu , ce lege ma favorizeaza ?
Sunt executat silit pt o suma ce nu stiu de ea .
Chiar daca ar fi o diferenta ( dar nu suma revendicata ) se poate cere dupa o perioada destul de mare ( adica in ani ) ?
:sorry:
Sarut mana ; am nevoie de o explicatie juridica . Aparatoarea adversa incearca sa imi anuleze cererea de suspendare a executarii silite , facand referire la art. 708 alin. 1 si 2 din Codul de procedura civila .
Este un text ce nu-l inteleg :
CURSUL PRESCRIPTIEI se intrerupe :
alin. 1 : pe data indeplinirii de catre debitor inaintea de inceperea executarii silite sau in cursul acesteia , a unui act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu ori a recunoasterii in orice mod , a datoriei ;
alin. 2 : pe data depunerii cererii de executare , insotit de titlul executoriu , chiar daca a fost adresata unui organ de executare necompetent .
Avocata adversa face referire la aceste aliniate pt a fi respinsa cererea mea de suspendare a executarii silite .
Eu nu inteleg prea bine aceste doua aliniate . As avea nevoie de ajutor in explicatii de care am nevoie pt a ma apara .
Va multumesc
Am contestat atat actiunea cat si valoarea . Imi calculeaza pensia de intretinere de mai mult de trei ani . Am facut referire la termenul de prescriptie de trei ani conf art 706 alin 1 din CPC . Iar pt valoarea ceruta am depus acte doveditoare in favoarea mea .
Partea adversa cere anularea contestatiei facand referire la art 708 alin 1 si 2 .
Si nu inteleg la ce se refera partea adversa invocand art. 708 .