avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie mediu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie mediu

Buna ziua! Va contactez in legatura cu o posibila autorizatie de mediu. Zic posibila pentru ca nu stiu sigur daca as avea nevoie de aceasta sau nu. Sa va explic despre ce este vorba:
O firma internationala, cu sediul in Norvegia,(firma mama) pentru a-si putea desfasura activitatea in Romania, a fost nevoita sa infiinteze o firma la nivel local. Intre firma locala si firma mama exista un contract de colaborare. Firma aceasta locala se ocupa de partea administrativa a firmei mama dar la nivel local. Pentru prestarea serviciilor, s-a apelat la menpower, o firma care asigura forta de munca pentru firma mama. De asemeni intre firma mama si firma raspunzatoare de forta de munca exista un contract de colaborare. Uneori angajatii firmei raspunzatoare de forta de munca isi desfasoara activitatea in cadrul societatii administrative (doar cateva zile).
Intrebarea este: Ar trebui facut si un contract de colaborare intre cele doua firme din Romania care presteaza servicii pentru firma mama din Norvegia? sau e suficient ca fiecare din ele are contract cu firma mama?
O alta problema ar fi autorizatia de mediu. Inca nu stim daca am avea nevoie de asa ceva. Pentru prestarea serviciilor de investigare, angajatii folosesc mici cantitati de substante chimice pentru analiza probelor de sol. Ideea e ca aceste substante chimice sunt furnizate de firma din Norvegia. Ei le achizitioneaza, ei le furnizeaza. Aici se folosesc pentru analiza.Ma intereseaza urmatoarele aspecte:
IN cazul in care aceste substante chimice nu sunt inregistrate pe firma din Romania, am avea nevoie de autorizatie de mediu?
Daca da, care sunt pasii in vederea obtinerii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:32, 19 Noiembrie 2015
De la inceput trebuie facuta o precizare: legislatia de mediu este complet diferita de legislatia privind ssm, respectiv fata de legislatia psi-su, respectiv fata de legislatia referitoare la medicina muncii. Sunt domenii complet diferite, chiar daca in forum sunt toate cuprinse la aceeasi sectiune.
Pentru mediu trebuie sa studiati legislatia, abordand sectiunea care se refera direct la activitatea dvs. O gasiti aici: [ link extern ] /
Legislatia la zi (plus comentarii si ghiduri, etc.) pentru toate domeniile o puteti accesa daca veti cumpara un abonament Superlege (vezi sus in antetul acestei pagini).
Relatiile contractuale se incheie direct intre firme: beneficiar-prestator de servicii. Daca firma locala, respectiva, furnizeaza forta de munca numai firmei romanesti, nu vad ce rost ar avea sa incheie un contract si cu firma din Norvegia ?
Daca pe teritoriul Romaniei sunt utilizate/ investigate/ testate, etc. produse chimice (ce fel de produse - periculoase/ toxice, inflamabile, combustibile, explozibile, caustice, etc.) trebuie respectata si legislatia privind aceste produse.
Fiind vorba de produse chimice aveti nevoie, cu siguranta de autorizatie de mediu, autorizatie psi-su, autorizatie ssm, autorizatie sanitara. Pentru anumite produse chimice este necesar sa obtineti si autorizatie de la politie.
La Registrul comertului unde ati inregistrat firma, ati semnat declaratii pe propria raspundere, ca sunt indeplinite conditiile dpvd ssm, mediu, sanitare, etc., eventual psi-su daca ati inregistrat firma in perioada 2006-sfarsitul anului 2007 si ati primit certificate constatatoare pentru fiecare domeniu in parte.
Certificatele constatatoare va obliga sa faceti demersurile pentru obtinerea tuturor avizelor/ autorizatiilor prevazute de legile care sunt aplicabile domeniilor mentionate.
Ma intreb, cum introduceti in tara aceste produse chimice si nu aveti autorizatiile respective ? Ciudat daca NU vi se cer la vama ?
Dupa parerea mea, functionati in ilegalitate si trebuie sa actionati urgent pentru a intra in legalitate, perioada de timp in care sa sistati orice activitate in tara.
Gasiti firme/ persoane fizice pe internet care se ocupa, contracost, cu intocmirea documentatiilor necesare si obtinerea avizelor/ autorizatiilor pentru fiecare domeniu in parte.
Puteti cere oferta de servicii in Bursa de servicii Avocatnet.ro (vezi butonul verde din susul acestei pagini). Veti primi mai multe oferte de pret si o alegeti pe cea convenabila dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar psi benzinarie ElenaLip ElenaLip Ma intereseaza ce trebuie sa contina dosarul PSI in cazul unui control la o benzinarie. (vezi toată discuția)
Autorizare sala kinetoterapie suciudoina suciudoina Eu am o sala de kinetoterapie,cu 3 angajati si are codul CAEN 8690.Ce autorizatii si avize trebuie sa am obligatoriu si daca pot eu sa fac protectia muncii si ... (vezi toată discuția)
Ssm si psi avangarde avangarde am o intreprindere individuala fara angajati, eu sunt admin si lucrez, trebuie sa fac ssm si psi ?va rog sa ma ajutati cu un raspuns. (vezi toată discuția)