avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... documente reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

documente reparatii

Asociatia de proprietari a intreprins actiunea de reparare acoperis, fara a se aduce la cunostiinta daca a fost o hot adoptata justificat in ad gen.
La lista de plata lunara a fost repartizata suma de cheltuieli ce revin lucrarii executate, la un ap de 3 camere in bloc de 15 apartamente, suma de 1459 lei.
Am cerut inscris la asociatie sa imi puna la dispozitie o copie: copia pv al ad gen in care s-a stabilit executarea lucrarii, pv al selectarii ofertelor, contractu si devizul explicita, defalcat pe materiale si manopera pe mp, pv de receptie, etc
Raspunsul verbal al presedintelui a fost ca nu se pun la dispozitia proprietarilor copii ale actelor asociatiei, cu toate ca am specificat ca acestea sa fie suportate de solicitant.
Care este prevederea legala care obliga asociatia, respectiv pe presedinte sa puna la dispozitie copii ale actelor ce privesc direct proprietarii, cu atat mai mult cu cat cele mai importante nu au fost afisate nici la vizier.
Presedintele refuza cele solicitate, fara a da un raspuns in scris.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:48, 20 Noiembrie 2015
gm_mg a scris:



Care este prevederea legala care obliga asociatia, respectiv pe presedinte sa puna la dispozitie copii ale actelor ce privesc direct proprietarii, cu atat mai mult cu cat cele mai importante nu au fost afisate nici la vizier.


Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige reprezentantii asociatiei de proprietari sa puna la dispozitia proprietarilor copii dupa documentele asociatiei de proprietari
In temeiul disp L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Dispozitia in vigoare prevede dreptul proprietarului sa aibe acces,respectiv sa studieze,sa vizualizeze documentele asociatiei - fara a exista obligatia asociatiei sa elibereze copii ale acestora
Dvs a ti participat la adunarea generala ?? In mod normal o copie a hotararii ad generale trebuie sa va puna la dispozitie dupa ce depuneti o cerere in scris, dar ma tem ca dumneavostra sa nu fi ti de rea credinta, cred ca lucrarea a fost facuta de nevoie, cei care verifica necesitatea lucrarii,costul acesteia , etc..., sunt cei din comitet alesi in adunarea generala, costul acoperisului nu vad de ce ar vrea sa il ascunda , atata timp cat exista contract si factura, tot ce vreti dvs sa va puna la dispozitie etc,,, aveti doua variante 1. participati la ad generale ( implicativa ) sau 2 .actionati in instanta, cereti tot ce vreti ( expertiza ) , dar contra cost ,dvs ve ti plati tot ce cere instanta , iar apoi cel vinovat va achita totul. CUM E ??
Solicitati in scris acces la actele asociatiei.

Apoi in baza Art. 25 alin. (4): „Hotararile adunarilor generale se consemneaza in registrul de procese-verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de catre toti membrii comitetului executiv si se comunica, in scris, tuturor proprietarilor.”

si a Art. 26:
„Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.”

Puteti ataca procesul verbal al adunarii generale. In concret motivele le veti putea formula doar dupa ce luati cunostinta de el si vedeti daca adunarea a fist legal constituita, daca au existat mai multe oferte, daca s-a citit si exprimat acordul pt vreo oferta etc.
Suplimentar si esential,puteti formula contestatie numai in termenul de 45 de zile de la afisarea hotararii adunarii generale
Eventuala plangere in afara termenului,urmand ca instanta sa o respinga ca tardiv formulata
De cind asoc. de proprietaria functioneaza ca o organizatie secreta ale carei activitati sint ascunse de cei care nu corespund statutului de conducere? Este o societate oculta cu agenda secreta unde conducerea isi ascunde si protejeaza activitatile?

Daca un non-membru al clubului cere informatii cum banii acestuia sint folositi, se pune intrebarea de buna sau rea credinta?

Este dreptul proprietarului sa cunoasca detaliile economice din spatele unui proiect comun la care este obligat sa participe. Intrebarea este, ce se doreste ascuns si tinut secret de catre asociatie? Si de ce?
In cerere sa se ceara raspunsul in scris si in termen de 7 zile.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitate articol adema1980 adema1980 Art. 26 din Legea 230/2007 priv asociatiile de proprietari a fost declarat neconstitutional prin decizia 670/2011. Acum ce se intampla cu dreptul ... (vezi toată discuția)
Regulile stabilite de comitetul executiv au prioritate in fata legii? ContSters303071 ContSters303071 Presedintele de bloc mi-a spus caca regula este ca proprietarul se trece la intertinere dupa 15 zile, iar oricine altcineva neprevazut in actele de proprietate ... (vezi toată discuția)