avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... documente reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

documente reparatii

Asociatia de proprietari a intreprins actiunea de reparare acoperis, fara a se aduce la cunostiinta daca a fost o hot adoptata justificat in ad gen.
La lista de plata lunara a fost repartizata suma de cheltuieli ce revin lucrarii executate, la un ap de 3 camere in bloc de 15 apartamente, suma de 1459 lei.
Am cerut inscris la asociatie sa imi puna la dispozitie o copie: copia pv al ad gen in care s-a stabilit executarea lucrarii, pv al selectarii ofertelor, contractu si devizul explicita, defalcat pe materiale si manopera pe mp, pv de receptie, etc
Raspunsul verbal al presedintelui a fost ca nu se pun la dispozitia proprietarilor copii ale actelor asociatiei, cu toate ca am specificat ca acestea sa fie suportate de solicitant.
Care este prevederea legala care obliga asociatia, respectiv pe presedinte sa puna la dispozitie copii ale actelor ce privesc direct proprietarii, cu atat mai mult cu cat cele mai importante nu au fost afisate nici la vizier.
Presedintele refuza cele solicitate, fara a da un raspuns in scris.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:48, 20 Noiembrie 2015
Am voie oare sa citesc? Am citit decizia 670/2011 si imi permit (oare am voie?!) sa o copiez aici. IMI PERMIT, poate cei care vor sa fie informati vor avea un folos, poate nu ma vor condamna, ADMONESTA, etc...

COPY PASTE

"CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

În numele legii

D E C I D E:
1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 26 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi constată că sintagma "de la adoptarea acesteia" este neconstituţională, excepţie ridicată de Gheorghe Alecsăndruţ, Angela Alecsăndruţ, Nicolai Lazari, Svetlana Lazari, Petru Secară şi Geta Secară în Dosarul nr. 3.735/279/2008 al Curţii de Apel Bacău - Secţia civilă, cauze minori, familie, conflicte de muncă şi asigurări sociale.

2. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 25 alin. (4) din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, excepţie ridicată de aceiaşi autori, în acelaşi dosar, al aceleiaşi instanţe.

Definitivă şi general obligatorie".

ADAUG: Curtea constitutionala NU LEGIFEREAZA!!! Daca EA nu pomeneste nimic de 45 zile, nu exista acest termen!
Accept si imi doresc o discutie in privat cu avocat, sau pe forum.
Daca justitie nu e, nimic nu e!
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
courvoisier, utilizator
Rezumati-va numai la continutul textului dintre ghilimele, nu la tot articolul, adica:
"de la adoptarea acesteia".
Va sfatuiesc, dna administrator, sa cititi, pana atunci, va mai dau un fragment ca sa va lamuriti. Ceilalti cred ca au inteles...
"De asemenea, apreciază că este încălcat accesul liber la justiţie, întrucât acest drept este limitat de promovarea acţiunii în termen de 45 de zile de la adoptare, moment de care nu au cum să aibă cunoştinţă până în ziua comunicării hotărârii. Astfel, autorii excepţiei consideră că prevederile de lege criticate sunt neconstituţionale prin faptul că legiuitorul nu a impus prin norma legală criticată obligativitatea ca hotărârile adoptate să fie comunicate tuturor proprietarilor într-un anumit termen, iar termenul de promovare a acţiunii în justiţie de 45 de zile să fie calculat de la comunicarea hotărârilor adoptate de asociaţia de proprietari, şi nu de la adoptarea lor".
Pai da, citatul dat de dv. acum este ceea ce reclama petitionarii, nu ce a decis Curtea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitate articol adema1980 adema1980 Art. 26 din Legea 230/2007 priv asociatiile de proprietari a fost declarat neconstitutional prin decizia 670/2011. Acum ce se intampla cu dreptul ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)