avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Pe 17 aprilie se deschide depunerea dosarelor pe ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Pe 17 aprilie se deschide depunerea dosarelor pe masura 313!


APDRP deschide in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare care se incadreaza in Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din cadrul PNDR.

Fondurile nerambursabile disponibile pentru finantarea proiectelor privind incurajare a activitatilor turistice sunt de 185.554.261 de euro.

Ghidul Solicitantului versiunea 06 aplicabila in sesiunea 2012 aduce modificari privind investitiile generatoare de profit, pentru care creste procentul finantarii cu fonduri nerambursabile. De exemplu, in cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil era de 70% din totalul cheltuielilor eligibile, iar in urma modificarilor aduse creste la 85%. De asemenea, a fost majorat si plafonul maxim al finantarii respectiv de la 70.000 de euro la 100.000 de euro pentru un proiect.

Totodata, proiectele de investitii ce vizeaza activitatile recreationale beneficiaza acum de un procent public nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile majorat la 85%, de la 50% valoarea anterioara. In acest caz, plafonul maxim al finantarii este de 200.000 de euro.

In privinta cheltuielilor de promovare aferente dezvoltarii si marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie sa se incadreze acum in limita a 10.000 de euro. Pentru acelasi tip de investitii, in vederea crearii de site-uri web, costurile eligibile trebuie sa se incadreze in limita a 5.500 de euro.

In cazul proiectelor de investitii in agroturism, a fost eliminata restrictia privind obligativitatea ca solicitantul sa nu fi beneficiat de finantare nerambursabila pentru investitii prin masurile Axei I a PNDR.

„Cei care doresc sa investeasca in turism si sa obtina fonduri europene, se pot orienta si spre agroturism. Dar sa nu uitam ca fondurile pentru agroturism se acorda doar pentru cei care realizeaza investitii acolo unde au domiciliul. O investitie intr-o pensiune agroturistica, poate imbina activitatile agricole cu serviciile turistice in interiorul unei gospodarii agricole sau ferme, iar acest lucru le pot aduce venituri suplimentare” , a declarat Mihai Gavril Vadan, directorul general al APDRP.

Selectia proiectelor in vederea acordarii finantarii se va realiza conform criteriilor de selectie publicate in Ghidul Solicitantului.

Proiectele prin care se vor realiza investitii in zonele cu potential turistic ridicat vor beneficia de cel mult 25 de puncte, iar cele care prin activitatea propusa creeaza locuri de munca vor primi 5 de puncte.

Totodata, proiectele care prevad investitii de producere a energiei din surse regenerabile primesc 10 puncte. Proiectele derulate de femei sau tineri cu varsta de pana la 40 de ani beneficiaza de 5 puncte. Cele care includ investitii privind activitatile recreationale vor primi 25 de puncte. In acelasi timp proiectele de investitii in agroturism primesc 20 de puncte.

Punctajul minim acordat unui proiect este de 20 de puncte.

Proiectele declarate eligibile, si care beneficiaza de punctaj egal, vor fi departajate in functie de valoarea proiectelor. Solicitantul care are proiectul cu valoare mai mica va avea prioritate la finantare europeana nerambursabila. In cazul in care, dupa selectia efectuata, vor exista in continuare proiecte cu acelasi punctaj si aceeasi valoare, aceste proiecte vor primi finantare europeana nerambursabila.

Depunerea proiectelor aferente Masurii 313 se va face la Oficiile Judetene ale APDRP, de luni pana vineri, in intervalul orar 09:00 – 14:00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este miercuri,16 mai 2012, ora 12:00.

Sursa: APDRP
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:29, 5 Mai 2012
Buna ziua,

DIn cate stiu aceasta ar fi teoretic penultima sansa pentru 313 2007-2013. Ar mai fi o ultima sesiune la anul, insa doar daca mai raman bani dupa sesiunea aceasta. Din experienta celor priceputi in domeniu, de regula dupa penultima sesiune mai raman bani si pentru ultima? Sau daca nu am apucat sa aplicam pentru anul acesta mai degraba sa ne facem planuri pentru ceea ce va veni incepand cu 2013 ? Sau gresec eu cu ceva?
Multumesc,
Doar dupa evaluarea proiectelor depuse in aceasta sesiune se poate sti daca vor mai fi fonduri pentru o noua sesiune.Nu toate proiectele depuse sunt si finantate, exista posibilitatea respingerii dosarelor.Cea mai competenta parere o puteti obtine de la OJRDRP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene: masurile 312, 313 MobilierCafenele MobilierCafenele Este destul de bine informata lumea referitor la fondurile europene nerambursabile? Stiti ca ele se dau si pentru dezvoltarea unei afaceri? Sau pentru ... (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica - masura 313 BogdanD BogdanD buna ziua, as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ... (vezi toată discuția)