avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mobbing profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mobbing profesional

Buna ziua. Sunt obiectul mobbing-lui profesional la servici. Nu are rost sa va descriu situatia.. Practic ceea ce patesc reproduce cu fidelitate definitia mobbing-lui profesional, iar cei care-l aplica descriu cu fidelitate profilului uman specific domeniului.... Intrebarea mea este cum pot iesi din situatie fara sa fiu dat afara de la locul de munca ? Ce fel de alte dovezi sunt necesare in afara de povestea pe care om am si cateva inregistrari audio nu foarte relevante (momentele cand se manifesta mobbing-ul nu-s previzibile, iar mijloacele mele de inregistrare sunt rudimentare). Dar cui ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:52, 1 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Conf art 4 lit. d^1 Lg 202/2002 "prin hărţuire psihologică se înţelege orice comportament necorespunzător care are loc într-o perioadă, este repetitiv sau sistematic şi implică un comportament fizic, limbaj oral sau scris, gesturi sau alte acte intenţionate şi care ar putea afecta personalitatea, demnitatea sau integritatea fizică ori psihologică a unei persoane"
Puteti sesiza angajatorul, ITM sau puteti pro,ova o actiune in instanata.
Pot folosi in interiorul firmei mijloace de inregistrare ? Stiu ca firmele n-au voie sa-si spioneze angajatii.. Este valabil si pentru angajati ? Nu ma pot folosi de martori pt ca acestora le este frica , deci singura alternativa sunt inregistrarile...
Buna ziua,
Doar mijloace personale de genul unui telefon mobil, etc si doar daca interceptati discutiile dvs cu alte persoane, nu ale altora. Celelalte mijloace de interceptare sunt ilegale.
Multumesc pentru raspuns. Se pot folosi si alte mijloace de interceptare mobile, gen device-ri care arata ca un stik de memorie sau un pix....., si care se activeaza doar cand se vorbeste in preajma lor ? Sunt o gramada de astfel de dispozitive pe piata...Si , sa zicem, il voi purta la mine tot timpul..., deci , teoretic, va inregistra doar ce vorbesc eu sau ce mi se spune.
Ar tebui sa inregistrat isi ce spune partea cealalta, nu numai ce spuneti dvs.

Alte discuții în legătură

Telefon interceptat de ''autoritati'' de foarte multi ani ContSters324705 ContSters324705 buna ziua, doresc sa aflu cum pot pune capat unei situatii de interceptare a celularului meu, si prin intermediul caruia, ca urmare a convorbirilor, mi-e ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Andra Alexa Andra Alexa Dacă mi s au aplicat niște referate mincinoase și abuzive pentru a mi se aplica santiuni disciplinare de către șeful direct,pot aduce probe audio în caz ... (vezi toată discuția)