buna ziua,se poate cere pensie intretinere daca sunt in imposibilitatea de a lucra de aproape un an,am divortat si am o hernie de disc voluminoasa si nu sunt primita ca se cere adeverinta clinic sanatos peste tot,mi s-a spus sa evit efort,am dureri si risc oricand sa ajung la operatie,sa mi paralizeze piciorul?am acte.si mai am cateva alte boli.legal mi se va acorda cf noul cod civil art. 86 rap. la art. 93 şi art. 94 C.fam. si a) soţ şi soţie (chiar divorţaţi sau în caz de nulitate sau anulare a căsătoriei, după distincţiile prevăzute de art. 24 alin. 1 şi art. 41 C. fam.); potrivit art. 519 din Codul civil.sunt sanse?si cine ar plati cheltuielile de judecata?multumesc
cu 20 ani nu am inteles ce e?adica ce se da atunci si ce se da daca ai mai putin?
eu la divort am cerut pensie de intretinere boala,am cerut si daune pt tot ce mi-a facut,suferintele aduse si boli dar s-a scos culpa comuna caa avocatul lui era mai smecher si eu nu am avut bani pt unul bun si desi e din culpa lui divortul ca doar el a plecat de acasa sa nu dea bani,nu eu,lasand si copilul,cu abandon de familie,am scris,si s-a scos culpa comuna zicandu-se ca nu merit nici pensie nici daune morale.ba nici chelt de judecata nu am luat desi nu am inteles de ce,ca practic copilul l-am castigat.de aia am vrut apel.de ce nu mi s a dat ce am cerut si mi s-au luat chelt de judecata?e drept asa cum s-a judecat?ca sa stiu.mersi