Prin hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta mi-a fost restituit apartamentul ce fusese preluat la plecarea din tara printr-un decret
Chiriasii au solicitat contestatie in anulare,contestatie solutionata cu respingere
Am intrat in posesia apartamentului in urma cu aproape 2 ani
Intrucat depusesem anterior deschiderii procesului si dosar la Primarie in baza Legea 10/2001 am solicitat stoparea procedurii administrative pana la terminarea procesului , asa cum prevedea Lg 10/2001.
Dupa terminarea procesului , avocatul m-a sfatuit sa fac o cerere catre Primarul General si sa solicit o dispozitie de primar , spunand ca asa este procedura desi hotararea se mentiona ca pt intrarea in posesie sa ne adresam paratilor .
Am primit un raspuns din partea primariei in care mi se comunica faptul ca primaria nu poate emite o dispozitie de primar pentru punere in posesie intrucat instanta nu a stabilit o astfel de obligatie in sarcina Primariei si mi-au transmis sa ma adresez familiei care locuia apartamentul (celor care li s-a anulat contractul de vanzare cumparare incheiat cu icral ) asa cum prevedea hotararea.
Avocatul care ma reprezenta dupa primirea acestui raspuns nu s-a declarat multumit insistand ca trebuie neaparat obtinuta dispozitie de primar pentru punerea in posesie si a depus alta cerere la primarie , de data aceasta in baza Legii 10 in care solicita emiterea acestei dispozitii (nu am inteles de ce era musai necesara in conceptia avocatului intrucat primaria cerea sa ne adresam chiriasilor )
Urmare a acestei cereri si dupa multa vreme am primit o dispozitie de respingere a restituirii apartamentului , primaria motivand ca " preluarea nu a fost abuziva ".
La data primirii acelei dispozitii cererea era deja fara obiect , chiriasii eliberasera apt .
De asemeni nu inteleg cum au emis asa o dispozitie intrucat anexasem hotararea judecatoreasca .
Nu inteleg nici acum de ce a facut avocatul aceste demersuri.
Mentionez ca punerea in posesie a avut loc pe cale amiabila si apt a fost ulterior vandut .
Nu stiu ce valoare are aceasta dispozitie , am solicitat revocarea ei insa nu am primit nici pana acum un raspuns .
M-am adresat Primariei , am explicat situatia si mi-au spus sa fac o cerere de revocare si o vor revoca insa a trecut atata timp si nu am primit revocarea .
..
Ce parere aveti , pot aparea probleme din cauza acestei dispozitii ?