avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dispozitie de primar ramasa fara obiect
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dispozitie de primar ramasa fara obiect

Buna ziua ,

Prin hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta mi-a fost restituit apartamentul ce fusese preluat la plecarea din tara printr-un decret

Chiriasii au solicitat contestatie in anulare,contestatie solutionata cu respingere

Am intrat in posesia apartamentului in urma cu aproape 2 ani

Intrucat depusesem anterior deschiderii procesului si dosar la Primarie in baza Legea 10/2001 am solicitat stoparea procedurii administrative pana la terminarea procesului , asa cum prevedea Lg 10/2001.

Dupa terminarea procesului , avocatul m-a sfatuit sa fac o cerere catre Primarul General si sa solicit o dispozitie de primar , spunand ca asa este procedura desi hotararea se mentiona ca pt intrarea in posesie sa ne adresam paratilor .

Am primit un raspuns din partea primariei in care mi se comunica faptul ca primaria nu poate emite o dispozitie de primar pentru punere in posesie intrucat instanta nu a stabilit o astfel de obligatie in sarcina Primariei si mi-au transmis sa ma adresez familiei care locuia apartamentul (celor care li s-a anulat contractul de vanzare cumparare incheiat cu icral ) asa cum prevedea hotararea.

Avocatul care ma reprezenta dupa primirea acestui raspuns nu s-a declarat multumit insistand ca trebuie neaparat obtinuta dispozitie de primar pentru punerea in posesie si a depus alta cerere la primarie , de data aceasta in baza Legii 10 in care solicita emiterea acestei dispozitii (nu am inteles de ce era musai necesara in conceptia avocatului intrucat primaria cerea sa ne adresam chiriasilor )

Urmare a acestei cereri si dupa multa vreme am primit o dispozitie de respingere a restituirii apartamentului , primaria motivand ca " preluarea nu a fost abuziva ".

La data primirii acelei dispozitii cererea era deja fara obiect , chiriasii eliberasera apt .
De asemeni nu inteleg cum au emis asa o dispozitie intrucat anexasem hotararea judecatoreasca .

Nu inteleg nici acum de ce a facut avocatul aceste demersuri.

Mentionez ca punerea in posesie a avut loc pe cale amiabila si apt a fost ulterior vandut .

Nu stiu ce valoare are aceasta dispozitie , am solicitat revocarea ei insa nu am primit nici pana acum un raspuns .

M-am adresat Primariei , am explicat situatia si mi-au spus sa fac o cerere de revocare si o vor revoca insa a trecut atata timp si nu am primit revocarea .
..
Ce parere aveti , pot aparea probleme din cauza acestei dispozitii ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Iael, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 20:20, 22 Iulie 2009
Am apasat "citeaza " in loc de "editeaza "
Rog moderatorii sa stearga acest mesaj daca este posibil.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Iael, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie primar ulterioara hotararii judecatoresti Iael Iael Buna ziua , Prin hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta mi-a fost restituit apartamentul ce fusese preluat la plecarea din tara prin ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie 10 ani vs 3 ani dumitru2000 dumitru2000 avem o hotarare prin care Primarul este obligat sa emita o dispozitie prin care sa dispuna estituirea in natura a unui imobil. Primarul nu se conformeaza - ... (vezi toată discuția)
Evacuare in baza proc-verbal de punere in posesie? vrica vrica Un revendicator are P-V de Punere in Posesie poate ca in baza acestui act sa evacueze chiriasii carora li s-a comunicat de catre ICRALca li s-a incetat ... (vezi toată discuția)