avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere concluzii la dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere concluzii la dosar

Buna ziua, vă rog mult să mă ajutaţi cu o lămurire la următoarea problemă. Am depus o cerere de intervenţie principală în cadrul unui proces. Procesul s-a judecat, încheierea de şedinţă fiind aceasta: "Amână pronunţarea la 25.11.2015 pentru a se depune la dosar concluzii scrise". Eu nu am fost la proces, deoarece locuiesc în celălalt capăt al ţării. A fost avocatul angajat de mine care, însă, nu mi-a mai răspuns la telefon de atunci, ci doar mi-a trimis un sms. Vă rog mult, ajutaţi-mă şi spuneţi-mi ce înseamnă acest lucru. Cine trebuie să depună acele concluzii? Prin sms avocatul mi-a spus că el a solicitat acest lucru. Este vreun motiv special pentru care se adoptă o astfel de procedură? Ce înseamnă, de fapt, acest aspect şi până când trebuie depuse la dosar concluziile? Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 12:07, 23 Noiembrie 2015
Dacă avocatul dvs a solicitat acest lucru înseamnă că va depune la dosarul cauzei concluzii scrise. O definiție a concluziilor scrise: înscris redactat şi semnat fie personal de către parte, fie de către mandatarul acesteia, conţinând prezentarea sistematizată a susţinerilor şi apărărilor formulate oral de către partea respectivă cu ocazia dezbaterilor asupra fondului pricinii
Vă mulţumesc mult. Vă mai rog să îmi spuneţi dacă, în general, din experienţa practică, acest lucru - solicitarea de depunere a unor concluzii scrise - însemnă cu lucrurile nu au mers pre bine la dezbateri? Iar aceste concluzii, până când trebuie depuse: la termen, cu o zi înainte sau cu câteva zile înainte (precizez că este vorba de amanarea pronuntarii). Va multumesc
Nu înseamnă că lucrurile nu au mers bine ci înseamnă că apărătorul dvs a dorit dezvoltarea pe larg a concluziilor pe care le-a susținut oral în fața instanței. Nu este indicat ca pledoaria în fața judecătorului să dureze prea mult ci să fie cât mai concisă. Prin concluziile scrise argumentele pot fi dezvoltate.
Concluziile scrise pot fi depuse oricând până la pronunțare dar este indicat să fie depuse din timp pentru ca judecătorul să aibă posibilitatea să le citească. Oricum, dacă consideră necesar, judecătorul poate să mai amâne pronunțarea.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces conflicte de munca si asigurari sociale buna ziua! am doua intrebari referitoare la un proces de conflicte ... lexi lexi Buna ziua! Am doua intrebari referitoare la un proces de conflicte de munca si asigurari sociale: 1. Procesul a avut loc in data de 22.06.2022 iar ... (vezi toată discuția)
Sunt valabile? oanaportar oanaportar Bună seara! Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns la următoarea situație : - la un proces privind un teren al tatălui meu , judecatorul a amânat ... (vezi toată discuția)
Când se cunoaşte solutia la un proces civil Teodora55 Teodora55 Buna ziua, va rog mult sa-mi spuneti daca, in cazul in care a avut loc judecarea pe fond,cand se cunoaste solutia (deznodământul procesului) adica ce parte a ... (vezi toată discuția)