avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibila rapire de minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibila rapire de minor

Buna seara,
Pe scurt ,casatorit de 12 ani nu au fost certuri familiale niciodata am decis de comun acord sa plece sotia mea in vacanta la sora ei pe perioada vacantei de 7 zile pe care o veu copii de la scoala
m mers am luat bilete dus intors plecarea 30.10.2015-intorcere 06.11.2015 am mers la notar am facut procura pentru 1 an pentru ca am cazut de acord sa mearga si la vara si i am condus la aeroport pe sotie si copil 10 ani si a 2 zi sun si mi spune ca ea ahotarat sa ramana in italia si ca da copilul la scoala acolo ,nu ma mai iubeste si intre noi sa terminat totul de educatia copilului se va ocupa ea eu pot sa vin sal vizitez cand vreu .Sunt disperat am plecatt in italia am vz copilul 35 min la un mecdonalds sora ei nu ma primit in casa pe motiv ca o sa fac scandal.am acceptat conditiile sa mi vad copilul ce fac mai departe?unde si cum sa procedez disperare nu e un cuvant potrivit e mult mai grava starea in care ma aflu
Cel mai recent răspuns: EMIL1962 , utilizator 12:45, 25 Noiembrie 2015

Pentru a primi ajutor, mergeti la Ministerul Justitiei, depuneti acolo cererea de inapoiere a copilului, si copii dupa ce acte aveti- de identitate ale dvs, ale copilului, copie dupa certificatul de casatorie.. ce credeti ca va ajuta, copia dupa declaratia acord ( pe care gresit ati dat-o pt un an, v-ati exprimat acordul ca minorul sa stea in Italia sau cum?)
Atribuţiile Ministerului Justiţiei:
În calitatea sa de Autoritate Centrală, Ministerul Justiţiei din România are ca principale atribuţii:
- primirea de la reclamant a cererii de înapoiere a unui copil ce a fost deplasat ori reţinut ilicit într-un alt stat contractant sau, după caz, a cererii privind organizarea sau exercitarea dreptului de vizită ;
- înaintarea cererii Autorităţii Centrale străine pe al cărei teritoriu se crede că s-ar putea afla minorul;
- asigurarea colaborării între cele două autorităţi şi reclamant până la soluţionarea cererii.
[ link extern ]
in procura respectiva se stipuleaza ca,copilul se deplaseaza in vacanta in italia perioada deplasari 30/10/-06/11/2015 darare valabilitate 1 an
Înseamnă că există o reținere ilicită a minorului. Mergeți, așa cum vi s-a spus, la Ministerul Justiției și solicitați de urgență asistență pentru înapoierea copilului.
in declartia scrisa in fata notaru;ui este specificat plecarea minorului impreuna cu mama lui in o excursie in italia perugiabiletele fiind dus intors diferenta de 6 zile dar perioada excursiei este trecuta 29.10.2015-29.10.2016 find trecuta excursie nu cred ca are drepturi legale de stabilire si sa duca copilul la alta scoala fara acordul meu si fisa matricula a copilului de la scoala
daca eu as scoate copie dupa certificatul de nastere (apostilat )copie dupa certificatul de casatorie (apostilat )as putea aduce copilul in tara?fara pasaport? satia spune ca o sa pot petrece cateva zile cu el ...asa spune .dar nu cred pot "?sau nu?
ar trebui sa merg si la consulat roman din italia sa scot un alt document?isotia ma poate acuza de rapire?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita a unei sentinte civile pentru nerespectarea programului de vizitare hasan hasan Buna ziua. Un prieten cetatean turc a divortat de sotia lui,copilul rezultat in urma casatoriei fiind incredintat mamei printr-o sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Tatal nu respecta hotararea judecatoreasca de inapoiere minor Florentina_A Florentina_A In urma cu aproximativ un an de zile mama minorului i-a dat procura in scop turistic tatalui, acesta fiind cetatean italian. La acea data minorul nu era ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)