avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cerinte de calificare -certificat plata datoriilor
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cerinte de calificare -certificat plata datoriilor

In cadrul procedurii de atribuire a unui contract de lucrari, un ofertant prezinta toate documentele de calificare cu exceptia documentului care confirma plata datoriilor catre bugetul de stat. Pentru acesta se prevaleaza de prevederile art.11 din HG.
La solicitarea comisiei prezinta Certificatul privind plata datoriilor catre bugetul consolidat,care confirma ca nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care este prevazut termenul limita de depunere a ofertelor. Singura observatie este faptul ca operatorul a solicitat eliberarea acestuia in ziua depunerii ofertei, iar certificatul a fost emis a doua zi dupa deschiderea ofertelor. Cum va proceda comisia de evaluare?
Cel mai recent răspuns: lucianmarius , utilizator 09:15, 24 Noiembrie 2015
Personal nu l-as elimina.

Poate va ajuta:
[ link extern ]
Ordinul ANRMAP nr. 509/2011, art. 9, alin. (3):
În situaţiile de la art. 11 alin. (4) şi (5) din Hotărârea Guvernului nr. 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achiziţie publică din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea contractantă va lua în considerare, la verificarea îndeplinirii cerinţei de calificare privind plata de către ofertant a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale, atât declaraţia pe propria răspundere prin care se confirmă îndeplinirea cerinţei, cât şi acele certificate de atestare fiscală prezentate de ofertant în urma solicitării primite din partea autorităţii contractante, chiar dacă acestea sunt emise de autorităţile competente ulterior datei de deschidere a ofertelor şi, eventual, atestă lipsa datoriilor ulterior respectivei date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi Alisssia Alisssia Unde sunt enumerate sau care sunt [u]toate[/u] legile care se aplica pentru operatorul economic in achizitii publice? (vezi toată discuția)
Intrebare licitatii publice RobertoIF RobertoIF am urmatoarea situatie: la o licitatie publica prin SEAP am oferta de la o firma neplatitoare de TVA si de la una platitoare de TVA. Oferta de la firma ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters359110 ContSters359110 Imi spuneti va rog un contract de lucrari intocmit de o institutie publica locala (cons judetean) si publicat in SEAP ce text de lege sta la baza intocmirii ... (vezi toată discuția)