avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri asupra salariului minim pe economie
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri asupra salariului minim pe economie

Buna ziua,

Am citit art. 409 din codul de procedura civila, dar nu sunt deloc lamurita in ceea ce priveste poprirea realizata asupra unui veniturilor unui salariat incadrat pe salariul minim pe economie.
Am un angajat, incadrat cu 8 ore/zi, salariul minim 1050.
Am primit o adresa de infiintare a popririi de la un BEJ, asupra veniturilor salariatului in cauza.
1. Pot face aceasta poprire, respectiv 1/3 din salariul net al angajatului, fara nici o restrictie?
2. Daca obtine si venituri din diurna..cum fac aceasta retinere, avand in vedere ca se face doar o situatie a diurnelor, acestea neintroducandu-se pe statul de plata?
3. Daca salariatul in cauza beneficiaza de sporuri/prime care cresc valoarea netului incasat, pot sa ii fac aceasta retinere cf calculului 1/3 x venitul net total incasat(doar daca depaseste salariul min net)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 13:45, 3 Decembrie 2015
Nu trebuie sa va ofensati daca solicit informatii suplimentare. Am inteles acum! Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu minim economie anymaryh anymaryh Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie de poprire asupra veniturilor salariale: are salariu minim pe economie 1050 lei brut, respectiv 777 lei net. din 777 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca sa fie deblocat contul de salarii pe veniturile ... Cricrisucris Cricrisucris Buna ziua, Ca sa fie deblocat contul de salarii pe veniturile salariale angajatorul dvs. trebuie sa formuleze raspuns in scris prin care sa confirme ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire salar minim net pe economie lucia horhoiu lucia horhoiu Buna ziua, Am primit o comunicare de infiintare a popririi din veniturile nete pentru un salariat care este angajat cu 2 ore si un salar net de 280 lei.Am ... (vezi toată discuția)