avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor

Buna ziua,
De curand, am depus un CV, iar cand angajatorii m-au contactat, mi s-a spus ca una dintre etapele interviului consta in realizarea unor bannere pentru evenimentul ce tocmai se apropia, Black Friday, pentru a-mi testa creativitatea. Am realizat bannerele respective, le-am trimis, apoi am primit un mail de la reprezentanta HR, in care mi se spunea ca totusi patroana nu este multumita de cum arata unele detalii, ca vrea sa vada daca ma ridic la standardele ei si sa incerc sa schimb cate ceva. Desigur, eu am luat-o de buna, ca ma pune la incercare, sa vada daca pot face ceea ce mi se cere, avand in vedere faptul ca in domeniul designului ai mereu de-a face cu oameni pretentiosi. Toate bune si frumoase, am trimis bannerele modificate, patroana m-a chemat la interviu, mi-a spus ca ii place in mod special unul dintre bannere si, dupa ce mi-a prezentat conditiile jobului respectiv, mi-a lasat o zi sa ma gandesc daca accept sau nu sa merg mai departe in procesul de recrutare, care consta in alte teste, pentru ca mai apoi sa iau legatura cu persoana de la HR si sa ii comunic raspunsul. Avand in vedere faptul ca ma gandisem sa continui, am vrut sa le dau de veste ca accept, asa ca am sunat la HR, insa ba nu mi s-a raspuns, ba mi s-a respins apelul etc. Dupa cateva zile, ce vad pe o retea de socializare unde si firma respectiva avea o pagina de promovare? Bannerul meu! Cel care fusese pe placul patroanei si pentru care eu nu primisem credite in momentul postarii pe reteaua de socializare si nici macar nu fusesem anuntata ca va fi folosit, de cerut acordul nici nu mai vorbesc.
Asadar, intrebarile mele sunt urmatoarele: in conditiile in care eu nu mi-am dat acordul in vreun fel pentru a-mi fi folosita lucrarea in mod public pentru promovarea firmei lor, pot spune ca este vorba despre incalcarea drepturilor de autor? Este posibil ca reprezentantii firmei sa spuna ca odata ce am acceptat sa creez bannerul respectiv cu scopul de a fi testata pentru o eventuala angajare, eu mi-am dat acordul tacit ca acesta sa fie folosit de catre ei? Mentionez faptul ca eu am facut bannerul acasa, pe laptopul meu, avand salvate toate fisierele cu etapele necesare realizarii lui si am si mailurile care atesta faptul ca eu le-am trimis bannerul imediat ce l-am terminat, cu discutiile aferente pe marginea lui, in cazul in care cineva ar spune ca l-a realizat un angajat al firmei respective.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AndreeaMP , utilizator 08:15, 21 Februarie 2016
Cred ca primul pas este sa-i notificati, sa le cereti socoteala, sa faceti demersuri in sensul de a le cere o remuneratie pentru munca dvs. Daca ei nu raspund in nici un fel, contactati un avocat si va adresati instantei, demonstrand ca vi s-au incalcat drepturile de autor. Cred ca vi se vor acorda si daune morale, parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea articolului 30 din constitutie de catre politia locala narcis08 narcis08 In contextul tulburentelor politice vizavi de coruptie, tentativa de legalizare partiala si de sustinerea pe care unii batrani o acorda unor oameni corupti ... (vezi toată discuția)
Girant credit mitran nina mitran nina Am o ruda care este girant intr-n contract de credit nevoi personale. Titularul contractului este o persoana care a fost convinsa sa ia creditul pentru ... (vezi toată discuția)
Banner la balcon adi11cj adi11cj Buna ziua, Vreau sa pun un banner pe fatada balconului meu,un banner de promovare a afacerii mele proprii,apartamentul meu fiind si sediul social. Dar am ... (vezi toată discuția)