avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... ultimul pas de a contesta rezultatul la o lucrare ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

ultimul pas de a contesta rezultatul la o lucrare scrisa la examenul de titularizare in invatamant 2009

Urgent!!!!!
Am obtinut o nota de care nu am fost multumit si am facut contestatie in urma careia am castigat 0,50 de puncte acestea nefiind necesare pentru modificarea notei finale. Sunt la egalitate cu inca trei colegi, mie fiindu-mi necesare doar 0,01 puncte pentru a ma detasa si a putea sa obtin un post in invatamant.
Conform Metodologiei de organizare a concursului mai exista si aceasta forma de contestatie si anume "contencios administrativ" care efectiv nu stiu ce inseamna.
Va rog ajutati-ma! Sunt disperat.
Multumesc!!!!


Sa inteleg ca:

1. Rezultatele afisate in urma recorectarii tezelor , reprezinta parcurgerea procedurii prealabile.
2. Trebuie sa cer in scris, oficial, Inspectoratului Scolar decizia respectiva.
3. Sa ma adresez instantei de contencios administrativ competente.
Daca am inteles bine, si acestia sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez, o parere a unui specialist vine sa confirme, si de aceea apelez inca odata la bunavointa dumneavoastra, asteptand un raspuns pentru a putea trece la treaba.
Va rog, daca va sta in putinta , recomandati-mi un avocat care sa ma reprezinte in Vrancea!
Va multumesc!!!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
radu stroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 10:06, 24 Iulie 2009
Conform LEGII nr. 554 din 2 decembrie 2004 a contenciosului administrativ
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
(2) Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.

Iar notiunea de contencios administrativ este definita ca si activitatea de soluţionare de către instanţele de contencios administrativ competente potrivit legii organice a litigiilor în care cel puţin una dintre părţi este o autoritate publică, iar conflictul s-a născut fie din emiterea sau încheierea, după caz, a unui act administrativ, în sensul prezentei legi, fie din nesoluţionarea în termenul legal ori din refuzul nejustificat de a rezolva o cerere referitoare la un drept sau la un interes legitim;

Pentru a va adresa instantei de contencios administrativ trebuie sa parcurgeti mai intai procedura prealabilă, care este definite astfel in lege:
(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

Avand in vedere ca decizia inspectoratului cu privire la rezultatul reexemaninarii se asimileaza cu parcurgerea procedurii prealabile, in termen de 6 luni de la comunicarea deciziei va adresati tribunalului in a carei competenta teritoriala va aflati cu actiunea in anularea acestei decizii, motivand in fapt si drept pretentia Dvs.
Sentinta pronuntata de tribunal poate fi atacata prin recurs la curtea de apel competenta.

In legatura cu egalitatea de punctaj la care ati ajuns in urma reevaluarii lucrarii, conform art.34 din ORDIN nr. 5.743 din 28 octombrie 2008 pentru aprobarea Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, ar trebui sa se faca departajarea:
ART. 34
(1) a) În cazul mediilor egale obţinute la concursul naţional, departajarea candidaţilor, absolvenţi cu studii superioare, se face pe baza mediei aritmetice, cu patru zecimale, calculată prin trunchiere, a mediei anilor de studii şi a mediei examenului de licenţă/examenului de stat. Pentru absolvenţii liceelor pedagogice/şcolilor echivalente, departajarea se face pe baza mediei aritmetice cu patru zecimale, calculată prin trunchiere, a mediei anilor de studii şi a mediei examenului de bacalaureat.
b) Candidaţii care nu prezintă documente privind mediile anilor de studii nu beneficiază de prevederile de la lit. a).
c) Calculul mediei de departajare în cazul mediilor egale, pentru absolvenţii care au finalizat studiile în alte ţări şi au obţinut certificat pentru echivalarea studiilor eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România este prezentat în anexa nr. 14, care face parte integrantă din prezenta Metodologie.
(2) Dacă egalitatea se menţine, departajarea se face în următoarea ordine:
a) Domiciliul în localitatea unde se află postul vacant. Dacă un candidat are domiciliul în localitatea postului, atunci este avantajat. Dacă postul este într-un sat ce aparţine de o comună/oraş, candidatul din comună/oraş este avantajat. Dacă postul este într-un sat ce aparţine de o comună/oraş, candidatul cu domiciliul într-un alt sat ce aparţine de acea comună/oraş este avantajat. Dacă postul este într-o comună/oraş, candidatul cu domiciliul într-o localitate ce aparţine de localitatea postului este avantajat. Toate celelalte cazuri sunt cazuri de egalitate.
b) Gradul didactic: un candidat cu gradul didactic I (sau doctorat echivalat cu gradul didactic I) are prioritate faţă de candidaţii cu gradul II, faţă de candidaţii cu definitivat şi faţă de candidaţii fără grad didactic. Un candidat cu gradul didactic II are prioritate faţă de candidaţii cu definitivat şi faţă de candidaţii fără grad didactic. Un candidat cu definitivat are prioritate faţă de candidaţii fără grad didactic. Situaţiile în care candidaţii au grade didactice identice sau nu deţin grade didactice sunt considerate cazuri de egalitate.
c) Cuprinderea în cadrul unui program de conversie organizat de instituţii autorizate/acreditate, conform legii.
d) Media obţinută la examenul de bacalaureat sau absolvire/licenţă, descrescător.
e) Soţ/soţie în învăţământ: un candidat cu soţul/soţia în învăţământ va avea prioritate faţă de un candidat care nu are soţul/soţia în învăţământ.
f) Fiu/fiică sau părinte/părinţi în învăţământ: un candidat cu fiul/fiica sau unul din părinţi în învăţământ va avea prioritate faţă de un candidat care nu are fiul/fiica sau cel puţin unul din părinţi în învăţământ.







Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
godspeed, utilizator
Si sotia mea a obtinut la examenul de titularizare la disciplina Limba si literatura engleza nota 6,80 .Dupa ce a facut contestatie aceasta nota a fost micsorata cu 0,10 .Binenteles ca s-au inteles comisiile de corectare ca sa-i micsoreze nota deoarece a avut tupeul sa faca contestatie.Retineti faptul ca cu nota 7 se titulariza si numai la cele 2 subiecte de literatura care cumulate erau 6 0 de puncte a scris 9 pagini si dupa consultarea baremului merita nota 8,20.
Am inteles din raspunsul de mai sus ca in termen de 30 de zile trebuie solicitat de la Inspectoratul Scolar Judetean anularea deciziei Comisiei de corectare .Dar noi nu avem decat niste fotografii facute de pe listele cu rezultatele de la titularizare si de la contestatii, nu avem nicio decizie.De unde se poate lua aceasta decizie? Si nu stiu daca Tribunalul Covasna are sectie de contencios administrativ sau trebuie mers la Brasov ? Rog pe aceasta cale ca toti cei care au fost nedreptatiti de aceste comisii de corectare la examenul de titularizare sa se uneasca sa faca ceva pentru ca pe viitor sa se gaseasca un alt mod de corectare (eventual pe loc) pentru ca sa se termine odata cu CORUPTIA din invatamant.Ajung sa predea la catedra niste oameni care nu stiu sa se exprime in limba romana (exemplu:tiutulara la lb.romana de anul acesta cu 7,75 care nu poate spune o fraza in lb.romana) Si ar mai fi multe de spus .Sotia mea e cu nervii la pamant si a spus ca vrea sa renunte sa intre in Invatamant dar i-am spus ca daca la Facultate a luat 9,50 la Licenta la Limba si Literatura Engleza la o profesoara de"temut" atunci trebuie sa ne luptam cu mafia si coruptia cel putin pana la anu.Daca nu reusim nimik atunci ne vom alatura si noi acestei " mase" corupte.
robert visoiu a scris:

Retineti faptul ca cu nota 7 se titulariza si numai la cele 2 subiecte de literatura care cumulate erau 6 0 de puncte a scris 9 pagini si dupa consultarea baremului merita nota 8,20.

Sotia Dvs. probabil ca stie ca ""Examinations consist of the foolish asking questions the wise cannot answer"( Oscar Wilde) si de asemenea, probabil ca este constienta ca exista o mare marja de subiectivism in aplicarea baremului respectiv, in special daca vorbim de evaluarea unei analize literare, indiferent de nr.de pagini alocate acesteia...
" Am inteles din raspunsul de mai sus ca in termen de 30 de zile trebuie solicitat de la Inspectoratul Scolar Judetean anularea deciziei Comisiei de corectare .Dar noi nu avem decat niste fotografii facute de pe listele cu rezultatele de la titularizare si de la contestatii, nu avem nicio decizie.De unde se poate lua aceasta decizie? Si nu stiu daca Tribunalul Covasna are sectie de contencios administrativ sau trebuie mers la Brasov ? "

Solicitati decizia respectiva printr-o cerere oficiala adresata Inspectoratului, invocand temeiul legal de mai sus.
Si da, Tribunalul Covasna are sectie de contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularizare la nivelul scolii Albert35 Albert35 Supun atentiei dumneavoastra problema tutularizarii la nivelul unitatii de invatamant... Sunt profesor de informatica cu o vechime efectiva in invatamant ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca educatoare RosuLidia RosuLidia Bună ziua! Pentru dosarul de modificare a contractului de muncă din perioada determinata in contract pe durata viabilității postului primul criteriu este ... (vezi toată discuția)