Am o intrebare,din ce am inteles,legea imi permite sa lucrez timp de 3 luni ca agent de paza neclaificat,dupa care trebuie sa am atestat.Daca nu fac cursurile alea pentru atestat in astea 3 luni,pot vea probleme din punct de vedere legal?
Dupa cele 3(trei) luni, raportul dvs de munca va inceta.
Nerespectarea prevederilor art. 37 din Legea nr.333/2003 constituie contraventie si este sanctionata cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.
art.37 din Legea 333/2003
(1) Angajarea personalului cu atribuţii de pază sau gardă de corp se face pe baza atestatului eliberat în condiţiile prevăzute la art. 38 şi a certificatului de cazier judiciar.
(2) Conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1), care deţin secrete de stat sau care desfăşoară activităţi de interes strategic, sunt obligaţi să solicite şi avizul Serviciului Român de Informaţii, pentru personalul angajat în vederea executării serviciului de pază.
(3) Conducătorii unităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1) pot angaja pe durată determinată persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 36 lit. a)-c), dar nu mai mult de 3 luni şi doar la prima angajare, cu scopul de a asigura perioada necesară pentru finalizarea procedurilor de angajare şi de obţinere a atestatului profesional.
Multumesc pentru raspuns.
Am inteles lucrul asta,da eu intreb daca in astea 3 luni nu fac cursul de agent,pot sa am probleme,de ex daca dupa 2 luni se afla ca eu nu urmez cursurile astea,mai pot lucra la locul respectiv inca o luna,sau trebuie sa fac dovada ca is inscris la curs.
Sincer eu vreau doar sa termin contractul asta de 3 luni si nu as vrea sa mai dau bani si pentru curs.
Probleme la servici
Mickel
Buna Ziua,
Am si eu o problema cu seful la servici lucrez ca agent de paza, si anume, ma suna ieri si imi spune ca din data de 9 februarie nu mai am ce ... (vezi toată discuția)