avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de Stat copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de Stat copii

Buna seara! Am o prietena care are un copil nascut in Italia in varsta de 5 ani. Pana la varsta de 3 ani a locuit acolo impreuna cu fostul sot. In aceasta perioada a beneficiat de alocatie de stat in Italia. Parintii copilului au divortat, iar copilul locuieste impreuna cu mama sa in romania.de 2 ani. Au incercat sa obtina alocatie de stat in Romania dar li s-a cerut o dovada ca nu mai ia aceasta pensie in Italia. Eu am cautat dar nu am gasit nimic specific despre aceasta problema. Vroiam cum se poate rezolva aceasta problema. Exista aceasta cerinta sau este un abuz al functionarului respectiv. O declaratie pe propria raspundere nu este de ajuns? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 27 Noiembrie 2015
Nu este un abuz din partea acelui functionar.

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
freeelis a scris:

Nu este un abuz din partea acelui functionar.

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc frumos! Dar este un abuz, deoarece functionarul o trimite in Italia sa-i aduca o dovada de la Institutia lor care se ocupa de alocatii. Nu-i spune ca trebuie o declaratie notariala.

Sunt unele AJPIS-uri care solicita acel document din strainatate, iar altele accepta declaratia notariala.

Insa cel mai bine puteti intreba ANPIS - Agenția Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, email: anps@prestatiisociale.ro
freeelis a scris:

Sunt unele AJPIS-uri care solicita acel document din strainatate, iar altele accepta declaratia notariala.

Insa cel mai bine puteti intreba ANPIS - Agenția Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, email: anps@prestatiisociale.ro

Ma scuzati! Dar nu exista ceva reglementat? Adica am obs ca dvs ati postat si in partea cealalta actele necesare pt alocatie..de unde aveti aceste informatii? Nu exista o procedura sau ceva general la care toate agentiile sa se alinieze? Cum pot cere unii ceva si altii altceva?
Informatiile de la AJPIS-uri , prin natura locului de munca pe care il am.

Ar trebui sa existe o procedura unica la nivel de intreaga tara, dar nu este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil serbantomoiaga serbantomoiaga Buna ziua!.Doresc sa adresez o intrebare.Fostul sot al unei femei a intocmit actele necesare solicitarii alocatiei pentru copil,doar ca acel copil,in urma ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie narin narin Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele: fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului lucasonia lucasonia Buna ziua am o nelamurire,,in luna Decembrie 2015 nu mi-a venit alocatia copilului in varsta de 1 an,,azi am fost la posta si am intrebat de ce nu a venit si ... (vezi toată discuția)