avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte somaj

sotia mea a lucrat la o firma a ramas insarcinata sarcina era cu proble asa ca aproape toata sarcina a stat in concediu medical dupa nastere 2 ani de concediu pentru cresterea copilului dupa acesti doi ani vrem sa depunem actele de somaj ce acte ne trebuie pentru somaj avand in vedere ca firma sa inchis am fost la juristul firme am fost la sediu la somaj am fost la itm am fost peste tot toti ne spun ca nu stiu ce acte ne trebuie ca trebuie aia ca trebuie ailalta contabila care trebuia sa ne completeze stagiu de cotizatie e plecata in concediu nu mai stim unde sa mergem sa rezolvam daca stie cineva cum se procedeaza sau daca a trecut prin asa ceva va rugam sa ne dati o idee multumim
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:45, 27 Noiembrie 2015
Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
1.Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
4. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.

In afara documentelor prevazute mai sus, care urmeaza sa fie prezentate de toate categoriile de solicitanti de indemnizatie de somaj, cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj va fi insotita, dupa caz, si de urmatoarele documente :
A. In cazul persoanelor provenite din munca:
a) carnetul de munca in original si in copie si adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin H.G. nr. 174/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, sau, in cazul in care nu exista carnet de munca intocmit, adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin H.G. nr. 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte acte care, potrivit legii, atesta existenta unor raporturi de munca sau de serviciu pana la data de 31 decembrie 2010 si, dupa caz, vechimea in munca realizata anterior datei de 1 martie 2002;

b) copie de pe hotararea judecatoreasca definitiva prin care instanta competenta conform legii a dispus reintegrarea in munca, atunci cand reintegrarea nu mai este posibila la unitatea la care persoana a fost incadrata in munca anterior, din cauza incetarii definitive a activitatii, sau la unitatea care a preluat patrimoniul acesteia;

c) adeverinta de la unitatea care a preluat patrimoniul unitatii in care persoana a fost incadrata anterior, din care sa rezulte ca reincadrarea in munca nu mai este posibila din cauza desfiintarii postului.
[ link extern ]
Daca firma "s-a inchis" (nu stiu ce intelegeti prin asta) atunci trebuie sa luati legatura cu lichidatorul judiciar sau cu detinatorul de arhive ale firmei respective care va vor elibera actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre indemnizatia de somaj mamana mamana Am domiciliul in Bucuresti,dar locuiesc in jud Ialomita.Am lucrat la o firma de paza,in perioada:03.04.2013,pana:14.01.2014. , dar pentru ca s-a restrans ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj clopotzel clopotzel Buna ziua Revin din nou cu alte probleme si intrebari despre somaj. La intocmirea dosarului pentru somaj, mai trebuie pusa copie dupa carnetul de munca, ... (vezi toată discuția)
Informatii somaj danielacranga64 danielacranga64 buna dimineata, am nevoie de ajutor in privinta documentelor necesare pentru a-mi depune dosarul de somaj si cite zile am la dispozitie pentru a depune ... (vezi toată discuția)