O asemenea pierdere de apa nu se putea produce decat cu o reducere puternica a presiunii apei si cu probleme in special la ultimele etaje.
Sa curga atata apa fara ca administratorul sa nu-si dea seama e o greseala enorma.
Daca cineva a raportat administratorului scaderea presiunii si acesta nu a verificat in timp util atunci se poate imputa suma administratorului.
Chiar si asa este evident ca multa vreme administratorul nu a verificat subsolul.
De asemenea spargerea unei tevi de apa este foarte zgomotoasa si este imposibil ca locatarii de la parter sa nu auda nimic mai ales noaptea.
In alta ordine de idei repartizarea pe numar de persoane este ilogica.
Art 32 alin (3) HG 1588/2007 Niciun propnietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
In opinia mea, aceasta pierdere comuna genereaza o cheltuiala comuna iar legea prevede ca niciun proprietar nu poate fi exceptat de la plata cheltuielilor comune in nici o situatie nici macar daca cedeaza la notar pe semnatura cota parte de proprietate comuna. Repartizand aceasta pierdere comuna pe numar de persoane inseamna ca persoanele care nu locuiesc sa nu plateasca pentru aceasta pierdere comuna contrar art 32 alin 3 din HG 1588/2007.
Concluzia este ca aceasta pierdere nu poate fi repartizata pe nr de persoane si poate fi gasita orice alta modalitate dar numai cu conditia sa plateasca absolut toate apartamentele. (cota indiviza, apartament...)