avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Fond de garantare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Fond de garantare

Am lucrat la o firma care a dat faliment si nu mi-a platit ultimele salarii.Ne-au zis atunci ca ne vom recupera banii din Fondul de garantare pentru plate creantelor salariale in urma depunerii actelor necesare de catre Lichidatorul judiciar la Agentia Teritoriala pentru Ocuparea Fortei de Munca.Am completat si o cerere catre acest lichidator sa poata incepe demersurile dar de 5 luni nu am primit niciun raspuns.La cine ar trebui sa ma adresez ca sa inceapa demersurile pentru a-mi primi banii?
Cel mai recent răspuns: Annamaria002 , utilizator 11:39, 27 Noiembrie 2015
Buna ziua

Mai intai lichidatorul va va plati salariile restante din valorificarea bunurilor debitoarei, iar daca sumele sunt insuficiente, se va adresa Fondului de Garantare, fond care poate acoperi valoarea a maxim 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat.
Dar de obicei cat dureaza aceste demersuri?Pentru ca noua ne-au zis atunci ca in maxim 2 luni ne primim banii din Fond iar ei recupereaza dupa valorificarea bunurilor.Asta a fost o minciuna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii Tg-Jiu1987 Tg-Jiu1987 Am lucrat patru ani la o firma . In 16.04. 2011 am plecat, la cerere ,cu acordul partilor deoarece nu primeam salariile in suma si la data stabilite in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii nicusor69 nicusor69 buna ziua.am fost in insolventa ,faliment la o firma care am fost angajat,de 6 luni cum pot recupera salariile.cu respect va multumesc. =D> [Mesaj editat - ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)