avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare firma

Buna ziua
Prin 2006 am primit 6 parti sociale din totalul de 20 ale unei firmecare mai avea doi asociati sot si sotie
Dupa citeva luni am nu am continuat colaborarea dar nu am facut si actele pentru ca cei doi soti aveau sa mi dea niste bani
Am plecat din tara o perioada si cind m am intors cei doi divortaserea si ea cesionasei lui partile ei si el devenise Admnistrator si am ai aflat ca nu depusesera bilantul si balanta pe un an sau doi
Eu nu mai reuseam sa ies din firma pt ca firma era in dizolvare
Acum primiesc acasa o notificare cum ca s a dispus lichidarea iar lichidatorul imi cere sa duc actele firmei sa i le predau
Eu nu am semnat nimic in cadrul firmei decit primirea celor 6 parti sociale
nu am luat dividente si nu am semnat hotararea AGA niciodata
M-am uitat si pe net si vad ca firma are si datorii

Ce trebuie sa fac eu in aceste conditii
Nu am avut actele astea niciodat si ni stampila si nimic
Ma poate afecta finaciar sau penal?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 15:56, 2 Decembrie 2015
Cel mai bine ar fi sa discutati cu lichidatorul, ii prezentati situatia si ii explicati ca nu aveti niciun fel de documente.

Teoretic nu veti fi afectat financiar sau penal, dar pot aparea probleme in practica, in functie de documentele si informatiile pe care le detine lichidatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea asociatului intr-un srl catalin20102010 catalin20102010 Buna ziua In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le ... (vezi toată discuția)
Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)
Imputernicire alina240 alina240 O cunostinta detine o firma, fara activitate si momentan este plecat in strainatate. Datorita faptului ca nu este in tara si ar fi ceva documente ale firmei de ... (vezi toată discuția)