avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... De la e-mail la bataie
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

De la e-mail la bataie

Sper ca deschid aceasta discutie acolo unde trebuie. Problema mea este urmatoarea. E-mailul meu si al prietenei mele a fost cumva 'spart' de catre fostul sot al ei. Dupa ce a citit mesajele (care evident nu i-au convenit), a lovit-o pe prietena mea. Acuma problema mea este (si asta ma intereseaza strict) unde si cui m-as putea adresa pentru a reclama 'violarea intimitatii' (nu cunosc termenii legali, scuzati exprimarea). Am cautat, dar nu gasesc nicaieri vreo trimitere catre un organ abilitat. 'Spargerea' casutei de email a facut-o cu ajutorul unor prieteni de-ai lui despre care stiu ca lucreaza la firma care distribuie Intrenet in zona. De asemenea, s-au citit si mesajele din casuta mea de mail. Alte dovezi inafara de ce am auzit de la el nu am, insa a reiesit clar din spusele lui ca a citit absolut totul, asta in conditiile in care la ea in Inbox mesajele si le stergea dupa ce le citea; din alta parte decat de la mine din SentBox nu avea de unde sa le citeasca. Parolele evident nu le avea de la noi.
Intrucat relatia noastra incepuse inaintea divortului ei (desi intre ei discutasera ca nu mai au nimica in comun si ca fiecare isi vede de viata lui pana la termenul divortului) acuma ameninta ca va trimite mailurile tuturor colegilor ei de serviciu, incercand s-o santajeze pentru a nu reclama la politie faptul ca a lovit-o.
Prin urmare va rog sa ma ajutati trimitandu-ma catre legislatia ce poate fi aplicata in acest caz, eventual si cu alte sfaturi.
Va multumesc.
Valentin Stoica.
Cel mai recent răspuns: durusoctavia , utilizator 14:32, 30 Ianuarie 2007
incearca in LEGEA Nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice
vezi lg 677/2001
Nu prea cred ca ai prea multe sanse sa dovedesti ceva,cum am mai spus pe un topic,e foarte greu,daca nu chiar imposibil sa dovedesti ca cineva ti-a citit corespondenta virtuala,cel putin in Romania.
imi dau si eu cu parerea.....nu se poate vedea data si ora la care a fost citit mesajul , urmata de dovedirea, cu martori, ca persoana careia ii era destinat mesajul facea altceva la acea ora?#-o
va poata fi de folos si topicul deschis la "dreptul in discutie", denumit "secretul corespondentei"
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2006
lara_croft, utilizator
Nu cred ca e atat de ignorant incat sa trimita e-mail-urile la toti colegii de serviciu. Daca ar face-o, si-ar semna sentinta.

Alte discuții în legătură

Santaj cu mailuri Sper ca deschid aceasta discutie acolo unde trebuie. Problema mea este urmatoarea. E-mailul meu si al prietenei mele a fost cumva 'spart' de catre fostul sot ... (vezi toată discuția)
Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei electronice? deatacitta deatacitta buna, am intampinat de curand o problema cel putin uimitoare daca nu ciudata.cerand ajutorul unui prieten francez pentru a reinstala windowsul pe computerul ... (vezi toată discuția)